Nyheter

Solberg tror Norge må bosette 15.000 nye asylsøkere i år

Statsministeren mener Norge har tatt en lederrolle i håndteringen av flyktningkrisen.

Statsminister Erna Solberg (H) tror tallet asylsøkere og flyktninger norske kommuner må ta imot i år kan komme opp i 15.000.

Solberg mener at Norge allerede har tatt en lederrolle i håndteringen av flyktningkrisen og påpeker at tilstrømmingen til Norge er stor.

LES MER: Var sikker på å dø på vei til Norge

– Andre partiere undervurderer

– Hvis asylanttilstrømmingen fortsetter, vil det kanskje komme 16-17.000 asylsøkere i år. La oss si at 12.000 av dem får opphold. Sammen med 3.000 kvoteflyktninger har vi da 15.000 flyktninger. De skal bosettes i norske kommuner, sier Solberg til Dagbladet.

HER HJELPER DU: Se vår oversikt

Dermed mener hun at det kan bli vanskelig å innfri kravene fra Venstre, KrF, Miljøpartiet de Grønne og SV om at Norge skal gjøre mer og ta imot enda flere flyktninger

– Jeg anerkjenner deres ønske om å delta. Men jeg tror de undervurderer hvor stor tilstrømmingen egentlig er for øyeblikket, sier hun.

HVA GJØR NORDMENN?: Les flere flyktningsaker her

– Vi tar mange

– Før sommeren lå vi på femte-sjetteplass i mottak av asylsøkere per innbygger. Tyskland og Sverige har fått mange, men målt mot andre land i Europa, tar vi mange, sier Solberg.

Mandag reiser justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) til EU for å drøfte flyktningkrisen med ledere fra hele Europa. Senere i uka møter Solberg Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin.

VIL DU HUSE EN FLYKTNING? Her kan du registrere deg

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter