Politikk

Solberg slo hardt tilbake mot SVs kuttpåstander

Regjeringens budsjettforslag betyr at Norges fattige og syke bidrar i en dugnad for de rikeste, mener SV. Vi gjør forbedringer for mange som har det vanskelig, svarer statsminister Erna Solberg (H).

SV-leder Audun Lysbakken gikk til frontalangrep på den sosiale profilen i regjeringens budsjett i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

– Listen over smålige og usosiale kutt er lang, sa han, og pekte på at regjeringen i 2017 vil bruke «hemningsløst mye oljepenger».

Strammer inn

SV viser til kutt eller innstramminger i støtteordninger for barnefamilier på asylmottak, kronisk syke, uføre, funksjonshemmede og trafikkskadde.

– Har statsministeren noen beskjed, nå som listen over kutt begynner å bli klar, til fattige og syke mennesker som får det tøffere på grunn av hennes budsjett? Vil hun takke dem for det sjenerøse bidraget de gir til spleiselaget for de rikeste? spurte Lysbakken.

LES OGSÅ: Sylvi Listhaug er Frp Møre og Romsdals andrevalg

- Naturlig å endre

Solberg reagerte skarpt på SVs virkelighetsbeskrivelse og viste til at budsjettet gjør en rekke velferdsforbedringer, som bedret bostøtteordning og endringer i pleiepengeordningen.

– Det er mye mer penger som bidrar til å forbedre tiltakene for folk som har det vanskelig i Norge i dette budsjettet, enn de innstrammingene og endringene vi gjør i ordninger det vil være naturlig å endre, sa Solberg.

LES OGSÅ: Nytt Venstre-program åpner for at et barn kan ha en rekke juridiske foreldre

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk