Nyheter

Solberg: Listhaug kan bli statsråd igjen

Frp var klare for å gå ut av i regjering, melder Siv Jensen.

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at Sylvi Listhaug (Frp) kan komme tilbake som minister i denne regjeringsperioden.

– Sylvi Listhaug er en hardtarbeidende politiker som setter preg på de sakene hun jobber med, og dette er ikke til hinder for henne å komme tilbake som statsråd senere i denne regjeringen, sier Solberg på pressekonferansen tirsdag.

Hun roste Listhaug for å være en tøff dame som har vært opptatt av å gjennomføre politikk. Samtidig brukte Solberg pressekonferansen til å understreke at de krasse karakteristikkene i norsk politikk må tones ned.

God jobb

Listhaug ga beskjed til statsminister Erna Solberg om sin avgang allerede mandag kveld, sa statsministeren på pressemøtet.

– Listhaug har gjort en god jobb i tre ministerposter. Hun satte i gang landbruksreformer som landbruksminister, og hun strammet inn på innvandringspolitikken, og det har gjort at vi i dag har kontroll på flyktningstrømmen. Derfor kan vi i dag jobbe for bærekraftig integrering, sier Solberg.

Ytterpunkter

Statsministeren mener vi bør lære av at ytterpunktene i debatten bidrar til å kneble debatten gjennom hets og sjikane.

– Listhaug er en hardtarbeidende politiker. Det har vært en belastende tid for henne, der hun har fått karakteristikker hun ikke fortjener, og som ikke hører hjemme i politikken, sier hun.

Respekt

Samtidig tar statsministeren avstand fra Listhaugs utsagn om at Ap-leder Jonas Gahr Støre ikke er egnet som statsminister.

– Det er velgerne som skal vurdere hvem som er egnet eller uegnet, og det må vi politikere ha respekt for, sier Solberg, som minner om at det er de borgerlige som nå er i regjering.

Puste med magen

Listhaug kalte norsk politikk for en «barnehage» tirsdag morgen. Statsministeren maner til saklig debatt i norsk politikk, og mener de krasse karakteristikker nå må tones ned.

– Jeg vil ikke karakterisere norsk politikk som en barnehage, men det er lurt for oss alle å puste med magen. Debatten må handle om å gjøre Norge til et bedre sted for innbyggerne, sier statsministeren.

Jensen lei seg

Frps partileder Siv Jensen er lei seg for at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister.

«Jeg er lei meg for at Sylvi Listhaug har kommet til at hun har ønsket å trekke seg. Jeg har hatt et inderlig ønske om at Sylvi skulle fortsette som justisminister», skriver Jensen om partikollegaen på Facebook.

Jensen skriver videre at Sylvi Listhaug har hatt Frps støtte, og at Frp var klare for å gå ut av i regjering som svar til mistillitsforslaget mot Listhaug.

«Det var ikke på noen måte aktuelt å bøye av for kravet fra Ap og KrF om å skifte ut Sylvi», skriver Frp-lederen.

Kommer igjen

Videre slår hun fast at Sylvi Listhaugs politiske karriere langt ifra er over.

«Den har bare så vidt startet. Arbeiderpartiet og KrF har ikke klart å fjerne Sylvi Listhaug, dere har gitt henne den beste starten på hennes videre karriere», skriver Jensen.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter