Nyheter

Snakket ned prevensjon

I en Facebook-melding fleipet soknepresten om at Spar-butikken i Tresfjord måtte slutte å selge prevensjon for å redde ­barneskolen i bygda. Det var ikke populært.

Angrer du, John Sylte?

– Nei, jeg står inne for det jeg skrev. Slikt må vi tåle, og det er åpenbart bare tøys og tull. Samtidig ligger det et stort alvor bak, og det skjønner de aller fleste.

– Hvorfor ønsket du å fleipe om det?

– Det var mer pappa John Sylte enn presten John Sylte som tulla. Vi bor i en liten bygd, der skolen er blitt truet med å legges ned hver desember i flere år nå. Men for en uke siden ble det en realitet, og da kom det et lite hjertesukk fra foreldrene på FAU-møte. Det ble stilt spørsmål om hva som skal til for å slippe nedleggingsspøkelset. Mens det ble diskutert, satt jeg og skrev ned det som skulle­ bli Facebook-meldingen, og da folk så hva jeg hadde ­notert, gliste­ de godt i kaffekoppen. Idet meldingen kom ut på fjesboka, tok det av.

LES MER: Avlyste jula og Lucia på Facebook

Ønsker debatt

– Tror du meldingen vil ha en ­effekt?

– Ikke på grunn av den flåsemeldingen i seg selv. Men det føres en seriøs debatt på sidelinjen, så vi får se hva som skjer.

– Hva kan gjøres for at skolen ikke legges ned?

– Innsparinger er hovedgrunnen til at skolen kan bli borte. Men man kan ikke bare tenke økonomi når man skal vurdere
så store konsekvenser for ei bygd. Planene må være klare slik at ikke hjemmet vårt forsvinner. Hvis skolen blir borte, vil det ikke være liv igjen i vår sårbare bygd, og kulturlivet vil dø. Det viser seg faktisk at folketallet vokser, så det kan ikke være grunnen til skolestengingen. Barnefamilier øker, og om noen år kan det være flere barn i bygda enn før.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Skjønte ikke spøken

– I meldingen står det at man bør bruke sommerdyne fordi det fører sengebrukerne ­tettere sammen, noe som vil øke barne
produksjonen. Hva slags dyne har du?

– Jeg har faktisk vinterdyne, så jeg må skuffe deg der.

– Hva overrasket deg mest sist uke?

– At Facebook-meldingen tok av. Og at noen ikke skjønte spøken. Det var for eksempel en som var veldig bekymret for at barn i fremtiden bare skulle bli til for å redde Tresfjorden.

– Ber du om tilgivelse?

– Jeg ber om tilgivelse rett som det er. Jeg innser at jeg kommer til kort overfor Gud og hans standard, og at jeg gjør feil som andre hele tiden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter