Nyheter

Smell for verdiliberalister i Høyre

Partiets avgjørende redaksjonskomité skroter en haug liberaliseringsforslag om alkohol og parkerer forslaget om et tredje kjønn – «hen».

Det går frem av redaksjonskomiteens innstilling til hva som bør vedtas der det er stridspunkter i Høyres nye partiprogram.

Som Vårt Land tidligere har meldt anbefaler et flertall i komiteen ja til eggdonasjon. Men på en rekke andre områder der samarbeidspartnere i KrF ville sett rødt, parkerer Høyre-komitéen ellers liberaliseringer.

LES OGSÅ: Høyre nærmer seg egg-ja

Korker park-pilsen

Det er over og ut for Bergen Høyres ja til pils i park og forslaget fra det mektige laget i vest om sterkere øl i butikkene. Også Oslo Høyre og Unge Høyre ville myke opp regelverket for å få drikke alkohol i det fri – men får tommelen ned.

Oslo Høyres ja til vin i butikk skrotes – det samme gjelder Akershus Høyres forslag om å tillate alkoholsalg i hele butikkenes åpningstid og åpent på polet frem til klokken 20.00.

LES OGSÅ: Erna: KrF avhengig av Frp

Plaster på såret

Men de som vil liberalisere alkoholpolitikken får et par plaster på sårene: Forbudet mot å drikke alkohol på offentlig sted anbefales ivaretatt i et annet programpunkt om å gjennomgå «unødvendige forbud».

Dessuten vil komiteen også innrømme «kommunene større handlingsrom i spørsmål om skjenketider og utsalgssteder».

LES OGSÅ: Erna kan på mange vis fortsette som statsminister – analyse

Surrogati-nei

Fem ulike fremstøt for ja til ulike former for surrogati får en kald skulder fra komiteen. Det gjør også Oslo Høyres fremstøt for å overlate all finansiering av trossamfunn til å bli «en privatsak».

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter