Nyheter

Slik skal kirkene unngå parkeringskaos på julaften

Irritable bilister er menighetenes største bekymring foran årets mest populære gudstjenestedag. I fjor ble en parkeringsvakt i Asker påkjørt av en kirkegjenger som nektet å følge anvisninger.

– Vi har jobbet mye med å gjøre trafikk- og parkeringssituasjonen bedre i år. Det innebærer blant annet mye bedre skilting om hva som er lov og ikke lov denne dagen, sier Even Frogh, driftssjef i Asker kirkelige fellesråd, til Budstikka.

Avisen skriver at Ivar Borge Nore, som var parkeringsvakt ved Asker kirke julaften i fjor, ble påkjørt av en bilist som nektet å respektere de anvisningene han fikk.

– Parkeringssituasjonen har vært ille alle de syv årene jeg har vært frivillig parkeringsvakt ved kirken. Bilistene respekterer oss ikke og kjører inn for å finne en parkeringsplass selv når det er helt fullt, sier Nore til lokalvisen.

LES OGSÅ: 9 av 10 skal i kirken

– Det blir bedre i år

I år er det lagt opp til tydeligere regler for hvor det er lov til å kjøre.

– Vi er sikre på at tiltakene vi nå gjør vil bedre trafikkflyten, sier Henrik Vister, politiførstebetjent ved politistasjonen i Asker.

I nabokommunen Bærum har det kirkelige fellesrådet lagt ut tips til julaftenskirkegjengerne på sin hjemmeside. Et av tipsene er å ta beina fatt. «Det er ofte vanskelig å få parkering», heter det. Folk bes også om å undersøke på forhånd om det er lagt opp til enveiskjøring for å hjelpe juletrafikken.

LES OGSÅ: Bråk i Hakkebakkeskogen

– Lavere terskel for irritasjon

En sveip gjennom lokalavisene tyder på at trafikkavviklingen på julaften er en tilbakevendende utfordring over hele landet. NyttiUka i Ålesund skriver om episoder der gravbesøkende har blitt parkert inne av kirkegjengere. Det har også skjedd at folk har kjeftet parkeringsvaktene huden full.

Kirketjener Kjell Antonsen i Borgund kirke påpeker at mange forventer at alt skal være perfekt på julaften og at terskelen for å bli irritert kan være lavere enn vanlig.

– Det skal ikke så mye til for å skape stress, sier Antonsen, som sammen med fungerende sokneprest Morgan Berg har én oppfordring til dem som skal i kirken på julaften: Vis hensyn på parkeringsplassen.

LES OGSÅ: O helga natt har fått ny dimensjon etter Skam

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter