Kirke

Slik beskriver biskopene Byfuglien

Dette svarte biskopene i Den norske kirke da de ble bedt om å karakterisere preses Helga Haugland Byfuglien.

Ingeborg Midttømme – biskop i Møre:

– Med sin kloke framferd, sin lyttende holdning, men også styrke til å beslutte har hun skapt bred tillit og god forankring. Det er godt å ha henne som leder. Hun ser, og hun ber.

Ann-Helen Fjeldstad Jusnes – biskop i Sør-Hålogaland:

– Hun har fornyet hele bisperollen i sin presestid. For kirken har hun løftet kvinnelig lederskap frem, og hun har vært stemme for kvinner som er undertrykt, overgrepsutsatte og ikke har noen stemme, og brakt dette inn i kjernen av det kirken skal være opptatt av. Jeg vil også fremheve hennes evne til å se det enkelte mennesket.

Halvor Nordhaug – biskop i Bjørgvin:

– Helga er en viktig og svært representativ kirkelig stemme ut i offentligheten. Hun får fram sakens kjerne med få ord. Innad i Bispemøtet har hun imponert meg med sin evne til å virke samlende, og skape et godt og humørfylt kollegafellesskap.

Herborg Finnset – biskop i Nidaros:

– Helga har satt «gullstandard» for kirkelig ledelse, gjennom måten hun har utformet og fylt rollen som fast preses i Bispemøtet. Hun er klok, varm, bestemt, vennlig, kompetent. For meg som har et ekstra tett samarbeid med Helga, siden vi begge to er tilknyttet Nidaros, er det en gave å arbeide sammen med henne.

Olav Øygard biskop i Nord-Hålogaland:

Helga er en god og samlende leder i vår kirke. Hun har en levende kristustro som preger tjenesten hennes på en fin måte. Hun er tilbakeholdende i media, men når hun ytrer seg, er det velbegrunnet og klokt.

Solveig Fiske – biskop i Hamar:

– Helga har vært og er en samlende og tydelig preses som har betydd mye for Bispemøtet og for Den norske kirke i ei tid preget av overgang. Hun er den bispekollegaen som har vært der hele min tid som biskop, først som kollega i Borg, senere preses. Hun er hardtarbeidende, har glimt i øyet og er like glad som meg i å være oppe om kvelden. Slik har det blitt mange sene og fine kvelder og samtaler sammen med Helga.

Jan Otto Myrseth – biskop i Tunsberg:

– Helgas lederskap er preget av en sjelden miks av mildhet, omsorg og fasthet. Uten å ta mer plass enn nødvendig makter hun å samle kolleger og medarbeidere om løsninger og veivalg til beste for kirken.

Atle Sommerfeldt – biskop i Borg:

– Helga har en helt spesiell nådegave i å holde sammen tydelighet og romslighet. Hun er en ubestridt leder for oss biskoper og har gitt oss felles retning i vårt mangfold og samtidig rom til å utøve vår tjeneste på hver vår måte. Hun har vært en troverdig og inkluderende kirkeleder i det offentlige rom.

Kari Veiteberg - biskop i Oslo: 

Helga er ryddig, klok, støttande og lyttande. Ho har ein naturleg autoritet og ha vore ei viktg og uredd stemme i det offentlege ordskifte.

Anne Lise Ådnøy - biskop i Stavanger: 

Den korte tida jeg har deltatt i bispemøtet har jeg lært å sette pris på Helgas ledelse.  Hun gir andre rom nok, samtidig som hun tar ansvar for å føre saker videre og til konklusjon eller vedtak.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke