Nyheter

Skrev sin egen dødsannonse

Her er dødsannonsen som har blitt delt tusenvis av ganger på sosiale medier.

«Elskede datter, min deilige mann, søte familie og skjønne venner. Det er i protest at jeg har forlatt denne verden, med altfor mye stående uoppdaget».

Sånn starter dødsannonsen som 9. mai stod på trykk i den danske avisen Politiken, og som avdøde selv, 61 år gamle Jane Randolph Gordon, hadde forfattet.

Takker familie og venner

Gordons datter, Anne-Louise Gordon, forteller til Berlingske Tidende at moren i 2008 fikk påvist kreft, men at hun ble erklært frisk i 2011. Tre måneder etter fikk hun beskjed om at legene hadde oversett at kreften hadde spredt seg, og at hun var uhelbredelig syk. 6. mai i år døde hun, 61 år gammel.

– Hun laget denne dødsannonsen selv, hun bestemte hvem som skal tale i kirken og hva hun skal ha på seg. Hun sa: «Jeg vil ikke ha en alminnelig dødsannonse, fordi det er mot min vilje at jeg drar herfra», forteller Anne-Louise til den danske avisen.

LES OGSÅ: Dødsannonse: «Ta med egen nistepakke»

I dødsannonsen takker også Jane familie og venner.

«Takk for masse kjærlighet, masse latter, herlige reiser, heftige diskusjoner, og fordi dere alle har holdt ut med min nokså direkte væremåte».

– Hun hadde forsonet seg med at hun skulle dø, selv om hun synes det var for tidlig. Hvilket det også var. Men hun fikk en verdig død, sier Anne-Louise.

Overveldet av responsen

Dødsannonsen til Jane har blitt delt tusenvis av ganger i sosiale medier, og har dermed helt tydelig truffet både folk som kjente Jane og folk som aldri hadde truffet henne.

– Min far og jeg ble ganske overrasket da vi begynte å få meldinger på lørdag. Vi er fullstendig overveldet av e-poster, smser og beskjeder på Facebook fra gamle skolekamerater som hadde sett den. Først var jeg paff, men nå er jeg bare dypt beæret over at fremmede mennesker har lyst til å dele hennes dødsannonse fordi den har rørt dem, sier Anne-Louise.

«Jeg ønsker at dere alle får et langt og deilig liv fremover. Nyt hver eneste dag, for husk på at alle de dager som kommer og går, det er dem som er selve livet. Og send meg en tanke når dere i fremtiden synger ved St.Hans-bålet», lyder den avsluttende oppfordringen fra avdøde Jane Randolph Gordon.

Følg oss på Facebook og Twitter!

«Jag är død»

Men den danske kvinnen er ikke den eneste som har hatt en utradisjonell dødsannonse på trykk.

«Stig Kernell. Jag är død. Tranås den 6 april 2014».

Slik lød dødsannonsen som stod på trykk i Dagens Nyheter og Svenska Dagbladet for et drøyt år siden.

– Han mente at det ikke var behov for noe mer. Det er det som skal meddeles, nå er jeg død, fortalte sønnen Lars-Åke Kernell til expressen.se.

Stig Kernell ble av sin sønn omtalt som «en spesiell mann med mye glimt i øyet». For sikkerhets skyld rykket Lars-Åke og broren inn en lengre dødsannonse i Göteborgs-Posten og Tranås tidning.

– Ikke fordi han ville det, men fordi man må kjenne ham for å forstå og ikke se på det som noe bittert eller plumpt, fortalte Lars-Åke Kernell.

LES OGSÅ: Siste farvel med fange 79.231

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter