Nyheter

Skole dropper konsert i pinsekirke

Klager fra foreldre gjør at rektor setter foten ned for julekonserten til Filadelfiakirken i Oslo.

Nå berøres også pinsebevegelsen av skolegudstjenestedebatten.

– Noen foreldre har reagert på at vi skulle ta med elevene i denne kirken, uten å ha lagt opp til et alternativt opplegg. De ønsket ikke at barna deres skulle i kirken.

Det sier rektor ved Kastellet skole i Oslo, Ronny Trogstad til Nettavisen. Trogstad har notert seg høstens ståk omkring skolegudstjenestene, og velger av den grunn å avlyse elevenes konsertbesøk i Filadelfiakirken.

– Med tanke på de diskusjonene som har gått i mediene i høst, så valgte vi ikke å gå inn i en diskusjon om dette. Vi bestemte derfor at vi avlyste besøket til julekonserten i kirken. Vi skulle vært tidligere ute med informasjon og eventuelt på- og avmelding til denne konserten, medgir han.

LES OGSÅ: Solberg gir ikke etter for Human-Etisk Forbunds ønske om skolegudstjeneste

Konsert for alle

4.000 andre barn fra Oslo-skolene skal på konserten denne uken, ifølge pastor i Filadelfiakirken, Andreas Hegertun. Han synes avgjørelsen fra Kastellet skole er trist.

– Men man skal selvfølgelig ikke tvinges til noe man ikke vil, sier han til Nettavisen.

Hegertun mener barn uansett religion kan ha glede av konserten, og understreker at de er opptatt av å ikke være manipulerende eller påtrengende.

– Dette er bare en positiv julekonsert med alt fra sanger fra Frozen til tradisjonelle julesanger, sier han.

LES OGSÅ: Erna med kraftforsvar for skolegudstjenestene

Ingen kompromisser

For 19. år på rad arrangerer Filadelfiakirken julekonsert, som i år har fått tittelen Julekula – basert på en sann historie. På nettsiden til pinsemenigheten beskriver de arrangementet som «en musikalsk reise gjennom kjente og nye juletradisjoner». På en enkel og forståelig måte håper de å kunne formidle det de mener julen egentlig handler om: «at Guds kjærlighet ble åpenbart blant oss da han sendte sin enbårne Sønn til verden for at vi skulle leve ved ham».

Rektor og pinsevenn-pastor Karl Inge Tangen beskrev i fjor de årlige julekonsertene til Filadelfiakirken som «en relasjonsbyggende og attraktiv tradisjon».

– Her pakker vi julen ut på en måte som er ganske lavterskel-preget, uten at vi går på kompromiss med det sentrale budskapet om Jesus, sa han til Vårt Land.

LES OGSÅ: Gjør kirkedøren høy, og tersklene lavere

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter