Nyheter

Skal fjerne ølservering på fotballkamper

Barn skal møte alkoholfrie arenaer, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Tvedt, som er øverste sjef i Norges Idrettsforbund (NIF), starter nå kampen for å få alkoholfrie idrettsarenaer i Norge. Målet er at barn og unge ikke skal møte alkoholpåvirkede voksne når de ser på fotball- og ishockeykamper, melder Stavanger Aftenblad.

– Norges Idrettsforbund er ingen avholdsbevegelse. Men jeg er veldig klar på at Idrettsforbundet, som Norges største barne- og ungdomsorganisasjon, ikke er tilhenger av alkohol på idrettsarenaen. Idrettsarrangement skal være alkoholfrie, sier idrettspresidenten til avisen.

LES OGSÅ: Tar oppgjør med nordmenns alkoholvaner

Stavanger startet

I 2013 gav Stavanger kommune skjenkebevillinger til Stavanger Oilers og Viking. Som først i Norge tillot en kommune serveringssteder på idrettarenaer. Andre kommuner har kommet etter – og sagt at i tillegg til idrettsbegeistring, ønsker de også alkoholrus velkommen på arenaene.

– Altfor mange barn og unge sliter med at det er rusproblematikk i familien. Mitt verdivalg er på vegne av alle barn i idretten, kanskje mest på vegne av de mest sårbare av dem. Ikke la idrettsarenaen være nok en stein til byrden mange av dem allerede bærer. På dette området bør idrettsarenaen være et sted hvor det ikke serveres alkohol, sier Tvedt.

Starter debatt

Idrettspresidenten vet ikke om han ønsker at NIF lovfester et forbund til skjenking på idrettsarenaer.

– Men jeg vil få i gang en vid debatt som involverer idrettslag, særforbund, kretser og ikke minst kommuner for å se på temaet i et større perspektiv.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter