Mandag sa KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad at partiet vil be om full sal når Stortinget skal ta stilling til bioteknologiloven 26. mai. Det får Frp-leder Siv Jensen til å riste på hodet, skriver VG tirsdag.

– Det er pinlig. Man kan ikke som statsråd i en regjering, som har påført samfunnet alle disse bestemmelsene, sitte og mene at nasjonalforsamlingen skal bryte regelverket og utsette seg selv og andre for smitte, sier Jensen.

Ropstad sier de har vært i dialog med presidentskapet og fått tilbakemelding om at voteringen kan gjennomføres på en forsvarlig måte – på samme måte som grunnlovsforslagene ble behandlet i forrige uke.

Han påpeker at denne saken er viktig, og at SV, Arbeiderpartiet og Frp foreslår å hastebehandle radikale endringer i bioteknologien uten høring og uten skikkelig utredning.

– Dersom Stortinget ikke kan gjennomføre en slik avstemning på en forsvarlig måte, bør Siv Jensen heller gjennomføre saksbehandlingen på en ordinær måte som åpner for faglig utredning og ordinær høringsprosess og sak til Stortinget på et senere tidspunkt når hver representant kan avgi sin stemme, sier Ropstad.

LES MER:

Bioteknologirådet sier ja til eggdonasjon og assistert befruktning til enslige

Bente Sandvig: «Det holder ikke å vise til programmet «Tore på sporet» for å si noe kvalifisert om eggdonasjon»

Medlem av bioteknologirådet om eggdonasjon: «Har barn blitt en vare?»