Kirke

Setter sognet i sentrum

Tanja Fatima Nyjordet vil kjempe for at vedtaket om vigsel for likekjønnede par ikke skal være vanskelig å etterleve.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Tanja Fatima Nyjordet

Alder: 52 år

Liste: Åpen folkekirke

Bispedømme: Sør-Hålogaland bispedømme

– En av de første salmene jeg lærte var «Gjør døren høy gjør porten vid». Dette er en strofe jeg stadig kommer tilbake til når jeg møter andre og vi snakker om tro. Da blir mitt ønske for min kirke at vi ikke skal møte noen med en dør eller port. Men møte den enkelte der hen er som en åpen og inkluderende kirke, sier Tanja Fatima Nyjordet, førstekandidat for Åpen folkekirke i Sør-Hålogaland bispedømme.

Nyjordet er 52 år, gift og har fire barn og tre barnebarn. Fra 1995 til 2016 jobbet hun med barn og unge. I årene 2009 til 2016 var hun daglig leder i en middels stor barnehage. I dag er hun uføretrygdet på grunn av yrkesskade.

Hun har jobbet som frivillig i søndagsskolen og har sittet i menighetsrådet.

– Jeg er glad i min kirke og jeg opplever at det er en plass hvor jeg kan utøve min tro, men og at den også kan romme min tvil.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Tydelig stemme

– Hvorfor har du valg å stå på liste?

– Jeg er særlig opptatt av at sognet er sentrum for kirken og å utvikle kirkens demokrati, lokalt og sentralt gjennom åpne demokratiske prosesser. At dåp er det eneste kravet til medlemskap i Den norske kirke. At vedtaket om vigsel for likekjønnede par ikke reverseres eller gjøres vanskelig å etterleve noe sted. At kirken er en tydelig stemme og premissleverandør inn i samfunnsdebatten om livets ukrenkelighet, likeverd og å utfordre urett og maktmissbruk.

I glede og sorg

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Jeg stiller til valg nå fordi jeg tenker at mangfold og bredde i kirken er viktig. Som kandidat for Åpen folkekirke står jeg inne for de verdier og det valgprogram vi har for 2020–2023.

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Den norske kirke har mange utfordringer og det kan være vanskelig å peke på noen bestemte. Men en av de store utfordringene vi har i dag er å rekruttere til kirkelige stillinger. Nedgangen i antall dåp. At kirken fortsatt oppleves som relevant for folk og at de kan komme til kirken med hele sine liv i både glede og sorg.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke