Nyheter

Sentrums-snacks i Ap-budsjettet

Ap vil stoppe stridskutt på bistand og plusser på flere felt der KrF og Venstre kaver med de blåblå.

Mens budsjettdramaet spisser seg til på borgerlig side, la partileder Jonas Gahr Støre og finanstalskvinne Marianne Marthinsen frem Arbeiderpartiets alternativ.

Ap godtar at rundt 2 milliarder bistandskroner omdisponeres til å hjelpe flyktninger. Men partiet vil skåne bevilgninger til FN og vil plusse på igjen de 968 millionene til «sivilt samfunn» i langsiktig bistand.

– Dette var et kirurgisk angrep på én del av det norske bistandsbudsjettet, som også har verdi fordi denne mobiliserer i det norske samfunnet, sier Støre til Vårt Land.

Han oppfordrer KrF og Venstre til å kjempe for FN i pågående budsjettforhandlinger.

LES MER: Ap er regjeringens asyl-allierte

Sentrums-godbiter

Etter fjorårets Ap-presentasjon var overskriften i Vårt Land at «Ap bruker kopimaskin på Venstres grønne budsjett». Det gjør partiet delvis i år også. Flere påplusninger tangerer også KrFs favorittområder. Arbeiderpartiet:

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kutter livsvern-penger

– Er dette ny sentrumsorientering fra Ap eller et bevisst trekk for å vise flere fellespunkter i politikk?

– Dette er et godt Ap-budsjettet. Det understreker det jeg har sagt mange ganger: At mulighetene for samarbeid om viktige sider av budsjettet er mange mot de to sentrumspartiene. Skattekuttene, bistandskuttene, pensjonistgrepet – der har vi valgt en annen kurs med større sosial profil. Kanskje kan våre forslag også illustrere et eksempel hvor det kan finnes andre flertall, svarer Støre.

Ap vil imidlertid kutte i støtten til livsvern-organisasjonen Amathea og fjerne mye av dagens kontantstøtte. Bare foreldre som ikke har barnehageplass fra 1.7. 2016 vil få støtte.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter