– Saudi-Arabia gir uttrykk for hard avvising og fordømmelse av den amerikanske administrasjonens erklæring om at den anerkjenner Israels herredømme over de okkuperte syriske Golanhøydene, heter det i en uttalelse gjengitt av Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå.

Det mektige arabiske kongedømmet er en viktig alliert av USA. To andre USA-allierte – Kuwait og Bahrain – kritiserer også beslutningen. Kuwait mener den utgjør en trussel mot sikkerhet og stabilitet i Midtøsten.

Dette vil føre til konsekvenser, mener Russland.

– Washington har nok en gang brutt internasjonal lov, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov til det statlige nyhetsbyrået TASS.

– Dette vil definitivt få negative konsekvenser både når det gjelder fredsprosessen i Midtøsten og det generelle klimaet for å finne en politisk løsning i Syria, sier Peskov.

USAs president Donald Trump varslet tidligere denne måneden at USAs syn på Golanhøydene ville bli endret. Mandag undertegnet han en anerkjennelse av Golanhøydene som israelsk område.

– Etter 52 år er det på høy tid at USA fullt ut anerkjenner Israels suverenitet over Golanhøydene, som er av kritisk strategisk og sikkerhetsmessig viktighet for staten Israel og stabiliteten i regionen, skrev presidenten på Twitter.

Tidligere har FNs sikkerhetsråd, med støtte fra USA, slått fast at Golanhøydene er ulovlig okkupert og annektert.

LES OGSÅ: Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel