Nyheter

Satser på nærmiljøet

Bakkehaugen kirke er en av kirkene i Oslo som skal fristilles for leie. I dag presenterer menigheten sine visjoner om hva kirken skal brukes til i framtiden.

Fredag møtes representanter fra Bakkehaugen menighet med Oslo kirkelige fellesråd og Oslo bispedømmeråd for å diskutere hvordan kirken skal leies ut fremover. Bakkehaugen er en av kirkene som fortsatt skal ha en form for menighetsaktivitet.

– Det eneste vi har fått antydning om er at Storsalen er aktuell leietaker, men vi har konsentrert oss om å finne ut hva vi selv skal bruke kirken til i menigheten. Vedtaket er at vi skal få én såkalt forordnet gudstjeneste i måneden pluss aktivitet etter en oppsatt plan, sier Rigmor Smith-Gahrsen, menighetsrådsleder i Bakkehaugen.

LES MER: Lukker fem kirker

Nærmiljøgudstjeneste

Det er denne planen menighetsrådet har jobbet med å utarbeide.

– I hovedsak ønsker vi to ting: Det ene er diverse aktiviteter på torsdager, både formiddag og ettermiddag, og det andre er at vi veldig gjerne vil holde noe vi kaller nærmiljøgudstjenester den første søndagen i måneden.

Nærmiljøgudstjenesten skal ikke være forordnet, det vil si at biskopen ikke har ansvar for å stille med en prest. I stedet skal gudstjenesten arrangeres på frivillig basis. Allerede førstkommende søndag skal Bakkehaugen ha en slik gudstjeneste, der tidligere sorenskriver og riksantikvar Jørn Holme er gjestepredikant og kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen er liturg.

– Det som er felles for begge disse to tiltakene er at vi vil bli flinkere enn vi har vært før til å nå ut til nærmiljøet, men også enda lenger. Jeg vet ikke om noen andre menigheter som har gjort noe akkurat sånn, men vi har en veldig kompetent gruppe i nærmiljøet – med både prester, musikere og mange som er meget erfarne frivillige for å si det sånn, forteller Smith-Garsen.

LES OGSÅ: Kirkene trenger lokal hjelp

Håper på lov

Hun har stor tro på tiltakene.

– Vi blir veldig glade om vi får lov til å gjøre dette for vi tror vi blir veldig gøy, og det er noe som kan aktivere nærmiljøet.

Bakkehaugen kirke har allerede to leietakere, deriblant Oslo International Church.

LES OGSÅ: Det blir ingen kirkepuber med det første

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter