Palestinsk helsepersonell opplyser at minst 14 personer ble skadd, én av dem alvorlig, i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen, som ligger på stedet jødene kaller Tempelhøyden. Politi brukte lydgranater, ifølge en journalist fra AFP på stedet.

Øyenvitner opplyser at minst to personer ble pågrepet.

Titusener av palestinere strømmet tidlig søndag morgen til området i Gamlebyen for å be i moskeen, der de markerte starten på den muslimske høytiden eid al-adha.

Samtidig søndag markerte jøder fastedagen tisha b'av, en sørgedag over en rekke tragedier i jødisk historie, i første rekke ødeleggelsen av tempelet i Jerusalem. Moskeen ble bygget på samme sted der tempelet hadde stått, etter muslimenes invasjon av Jerusalem.

Den årlige markeringen av tisha b'av innebærer hvert år økning i antall jøder som vil besøke det hellige stedet. Jøder har lov til å besøke Tempelhøyden, men får ikke lov til å be der. Regelen er innført for å unngå å framprovosere ytterligere spenning på et av de mest sensitive stedene i konflikten mellom israelere og palestinere.

I et forsøk på å dempe spenningen, hadde politiet derfor søndag hindret jøder fra også å kunne besøke området. Men muslimer på stedet fryktet likevel at jøder ville slippe inn. Derfor begynte palestinere å protestere, og de støtte sammen med israelsk politi.

Stedet er det helligste i jødedommen og det tredje helligste i islam.