Nyheter

Rusforebygger fikk årets verste-pris

Mina Gerhardsen, generalsekretær i Actis, får prisen som 2015s verste stemme av gratisavisen Natt og Dag.

Hun var nominert sammen med PR-byrået Trigger, som blant annet sto bak tvangsekteskaps-kampanjen til Plan Norge, og Fahad Qureshi, leder i IslamNet.

Prisen ble avgjort med en nettavstemning av Natt og Dags lesere. Natt og Dag er en gratisavis som kommer ut i Oslo, Stavanger-regionen, Bergen og Trondheim.

LES OGSÅ: Politiet har lagt om retorikken i legaliseringsdebatten

Actis er en ruspolitisk organisasjon som arbeider for å redusere skadene ved bruk av alkohol, narkotika og pengespill.

– Uforsonlig

«Som generalsekretær for ‘rusfeltets samarbeidsorgan’ Actis, bør hun bidra til god, kunnskapsbasert debatt. Men Mina Gerhardsen later hverken til å være interessert i kunnskap eller debatt i det hele tatt. Istedenfor å være åpen for å diskutere rusdebattens forskjellige aspekter på alle premisser, velger hun å være feltets minst forsonende og nysgjerrige», skriver Natt og Dag i nominasjonsteksten.

Natt og Dag mener at Gerhardsens vil at debatten om rus kun skal foregå innenfor visse, tradisjonelle rammer. Gjennom denne holdningen forsterker hun de «steile frontene i den norske samfunnsdebatten om rus, som fremdeles befinner seg på et irriterende lavt nivå».

LES MINA GERHARDSENS INNLEGG: «Vi har nok rusproblemer – uten lovlig hasj»

Mina Gerhardsen har ikke ønsket å kommentere «prisen» overfor Natt og Dag.

Anerkjennelse

Rett før Gerhardsen fikk versting-pris, ble det kjent at hun fikk Ut av tåka-prisen. Den fikk hun for «pågangsmot, engasjement og innsats innen forebyggende arbeid knyttet til cannabisbruk». Prisen deles ut av Ut av tåka-konferansen som ble holdt i helgen som var. Dette er Norges største konferanse for behandlere av cannabisavhengighet.

– Å få en slik pris utdelt av et fagmiljø som jobber med ungdom og rus er en viktig anerkjennelse av den jobben Actis gjør. Det er en viktig inspirasjon for å stå på videre i en debatt som av og til er ganske krevende, sa Mina Gerhardsen i en pressemelding da prisen ble kjent.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter