Politikk

Ropstad blir livssynsministeren

Trine Skei Grandes statsrådsansvar for tro- og livssynspolitikk er over. I ny statsrådskabal havner det hos KrF og Kjell Ingolf Ropstad.

Nær 14 år etter at KrFs Valgerd Svarstad Haugland var kirke- og kulturminister i Bondevik 2-regjeringen, vil statsrådsposten med ansvar for kirke-, tros- og livssynspolitikk igjen ligge hos KrF.

I den nye statsrådskabalen blir likestillingsansvaret flyttet fra barne- og likestillingsdepartementet til kulturminister Grandes departement. Hun blir da kultur- og likestillingsminister. Det meldte flere medier søndag kveld.

Men den andre delen av byttehandelen er etter det Vårt Land får opplyst at nettopp barnedepartementet overtar livssynsansvaret. Slik det nå ser ut blir Kjell Ingolf Ropstad barne- og familieminister, med religion- og livssyn i porteføljen.

LES OGSÅ: Slik blir den nye regjeringens livssynspolitikk

Stolt historie for V – kjernesak for KrF

For Venstre betyr det at partiet får en ny scene å markere politikk fra: Likestillingssaken er på bredt felt et stolt kapittel i partiets historie – tidligere Venstre-leder Eva Kolstad ble eksempelvis landets første likestillingsombud.

Men for KrF er nettopp ansvaret for livssynspolitikken et viktig «bytte». I toppen av partiet gleder man seg over store gjennomslag i livssynskapitlet i Granavollen-plattformen. Livssynspolitikk er et kjernefelt for partiet.

Ny tros- og livssynslov

KrF får da markert seg som førende i det kommende arbeidet med ny tros- og livssynslov, samt arbeidet med en nye melding om livssynspolitikken. Den skal komme våren 2019, ifølge regjeringsplattformen.

Den ferdige statsrådskabalen skal ennå ikke være lagt. Men for KrFs del skal topposisjonene være avklart.

LES OGSÅ: Nestleder i KrFU melder seg ut av KrF

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk