Nyheter

Rekordmange navneforslag

Oppsigelsen av sjefredaktør Åshild Mathisen i Vårt Land gjør at valgkomiteen i Mentor Medier har fått utsatt fristen for å levere innstilling om valg av styreleder.

Vanligvis er det moderat respons når Mentor Mediers valgkomité skriver til de 20 største aksjonærene og ber om innspill på navn som kan vurderes til styreverv i mediekonsernet.

De siste par ukene har imidlertid navneforslagene haglet inn, ifølge prost i Nedre Romerike prosti og leder av valgkomiteen i Mentor Medier og Vårt Land, Torstein Lalim. Det skrev Dagens Næringsliv (DN) før helgen.

LES OGSÅ: Forsøkte å få til samarbeid

Mobilisering

Oppsigelsen av Åshild Mathisen like før påske, og mobiliseringen til støtte for henne i etterkant, skal ha gitt Lalim og resten av valgkomiteen rekordmye arbeid den siste tiden.

– Vi har hatt enklere utfordringer tidligere år. Det som nå har skjedd har fått aksjonærene på banen i en helt annen utstrekning enn vi har opplevd tidligere. Det er i seg selv positivt, selv om det er en trist og krevende sak som har utløst dette, sier Lalim til DN.

Utsatt frist

Som tidligere skrevet, har en eiergruppe i Mentor Medier krevd ekstraordinær generalforsamling for at eierne skal kunne ta stilling til om de har tillit til det sittende konsernstyret og til styreleder Tomas Brunegård. Generalforsamlingen avholdes 16. april.

Egentlig har valgkomiteen frist til 12. april med å avgi sin innstilling om valg av styreleder og styremedlemmer. Regelen er at denne skal leveres til Mentor Mediers administrasjon senest tre uker før den ordinære generalforsamlingen, som avholdes 3. mai i år.

Men på grunn av den ekstraordinære generalforsamlingen har valgkomiteen denne gang fått utsatt frist.

– Vi er ikke blinde for at ting kan skje på den ekstraordinære generalforsamlingen. Derfor er vi i forståelse med Mentor Medier blitt enige om at vi strekker fristen for å avgi innstilling til 17. april, sier Lalim til DN.

LES MER: Mobiliserer frem mot generalforsamling

Ingen synspunkter

Reglementet sier generalforsamlingen hvert år skal velge en styreleder, mens øvrige styremedlemmer velges for treårsperioder, slik at noen er på valg og noen sitter til neste periode. De styremedlemmene som ikke er på valg i år er Jens Barland og Anne Helen Hansen.

Styreleder Tomas Brunegård skriver i en SMS til Vårt Land at han er ute og reiser og ikke har lest artikkelen i DN.

– Jeg har ingen synspunkter på valgkomiteens innstilling eller arbeid. De velges, slik som styret, av eierne, skriver Brunegård.

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter