Nyheter

Reagerer på profeti-bok – truer med å trekke seg

Lokallagsleder i Partiet De Kristne krever handlekraft fra lederen, etter at partifeller anbefaler omstridt bok om 22. juli-profeti.

– Jeg blir satt i bås, og så lenge vi som parti ikke tar avstand fra dette, tror folk at jeg mener det samme som dem, sier Trond Røyseth Gustavsen, førstekandidat i Hareid for Partiet De Kristne.

LES OGSÅ: – Gud tillot 22. juli-massakren

– Blir satt i bås

Gustavsen sikter til Kjartan Mogen, lokallagsleder i Skien, som tirsdag uttalte at PDK støtter omstridt bok om at Gud tillot terrorangrepene 22. juli 2011.

«Det er mange vettuge tanker i boka. Jeg stiller meg bak budskapet at Gud tillot 22. juli-angrepene på grunn av Arbeiderpartiet og AUFs Israel-motstand», sier Kjartan Mogen (51) til Dagbladet.

Det fikk begeret til å renne over hos Gustavsen, som da skrev på facebooksiden sin at han vil trekke seg fra partiet dersom det ikke kommer en reaksjon på uttalelsene fra partileder Erik Selle.

Tar sterk avstand

Gustavsen mener troslivet ikke har noe å gjøre i politikken og sier partifellenes uttalelser er uakseptable.

LES OGSÅ: De Kristne-topp trekker seg etter 22. juli-uttalelser

– Man kan ikke fronte egne meninger dersom de ikke utgjør en del av fellesskapet i partiet. Å begynne å prate om at Gud tillot 22. juli og knytte det til andre politiske parti, er helt uakseptabelt. Kjartan Mogen tråkker på ofrene med sine uttalelser, sier Gustavsen.

Gustavsen sendte i går en e-post til partileder Erik Selle, der han truer med å trekke seg dersom lederen ikke reagerer på uttalelsene.

– Nå må jeg bruke valgkampen til å svare på hvorfor partiet mener dette, og skulle da ønske jeg kunne vise til en reaksjon som bekrefter at vi ikke aksepterer dette, sier Gustavsen.

– Tillitsvalgte skal fremme partiets politikk

I e-posten til Gustavsen svarer Selle:

«Denne boken har ingenting med PDK å gjøre, og det er tragisk at tillitsvalgtes personlige syn plutselig er noe partiet må ta stilling til. Som tillitsvalgt i partiet skal man fremme partiets meninger og politikk, og særlig i en valgkamp».

– Svaret til Selle er for vagt. Jeg savner at han kommer med en reaksjon overfor Mogen og de andre som har profilert dette, sier Gustavsen.

Gustavsen forventer en ytterligere reaksjon fra lederhold.

– Foreløpig fortsetter jeg som før, men hvis vedkommende får lov til å fortsette å si det han sier og hevde det han hevder, så trekker jeg meg fra lista. Da kommer jeg til å anbefale folk å stemme et annet parti, sier Gustavsen.

Flere tilfeller

Den omstridte boken som hevder at Gud tillot tragedien 22. juli har fått støtte av flere politikere i PDK de siste dagene.

Jan Ernst Gabrielsen, som onsdag trakk seg som fylkesleder i Vest-Agder, uttalte tirsdag til Vårt Land at han er overbevist om at Gud har en finger med i spillet når det gjelder alle katastrofer. Han hevder at 22. juli-tragedien kan ha skjedd fordi Arbeiderpartiet og AUF snudde Norge ryggen, fra å være Israels-venner til å bli en av Israels verste fiender.

PDK sitt lokallag i Farsund gir også sin støtte til boken. På facebooksiden sin skriver de at boka inneholder et «alvorlig profetisk budskap til Norge. Partiet De Kristne i Farsund tar selvfølgelig profetiske advarsler på alvor og innretter vår politikk etter det.»

– Hva synes du om at flere partifeller fremmer innholdet i boken, Trond Røyseth Gustavsen?

– Jeg var bare klar over førstekandidaten i Skien, men det er av betydning at flere har kommet med slike uttalelser. Folk får mene hva de vil i sitt eget privatliv, men dette hører ikke hjemme i politikken. Profeter har vi nok av fra før.

Det har ikke lyktes Vårt Land å få kontakt med partileder Erik Selle.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter