Nyheter

PST frykter angrep på norske asylmottak

Høyreekstreme har angrepet flere asylmottak i Europa den siste tiden. PST fastslår at innvandringsmotstandere i Norge kan komme til å gjøre det samme.

Over 20 asylmottak har gått opp i flammer i Sverige i år. Mange av brannene har ifølge svensk politi vært påsatt.

Norske innvandringsmotstandere applauderer brenningen på lukkede Facebook-grupper, skriver TV 2.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener det er mulig å se lignende hendelser i Norge som i Sverige og andre europeiske land, og peker blant annet på økt aktivitet på høyreekstreme nettsider.

– Det har fremkommet hatretorikk og støtte og oppfordring til skadeverk på asylsøkeres oppholdssted, heter det i trusselvurderingen PST kom med denne uka.

– Tidsspørsmål

Tor Bach, redaktør for nettstedet Vepsen, har overvåket høyreekstreme nettsider i flere år, og sier det daglig legges ut meldinger om å skyte asylsøkere og brenne ned asylmottak.

– Det er bare et tidsspørsmål før asylsøkere i Norge blir angrepet, advarer han.

LES REPORTASJEN: Sverige frykter dem som er villige til å drepe for å stoppe innvandrere

Det er dette PST nå frykter.

– I andre europeiske land har det videre vært flere hendelser rettet mot asylsøkere og innvandrere som kan knyttes til høyreekstremt tankegods. Det er mulig vi vil se lignende hendelser i Norge fra enkeltpersoner eller grupperinger.

PST har tidligere pekt på potensialet for at venstreekstreme miljøer i Norge kan mobiliseres som følge av flyktningkrisen.

– En eskalering av konflikten med det høyreekstreme miljøet kan føre til motreaksjoner og voldelige sammenstøt mellom høyre- og venstreekstremister, heter det i trusselvurderingen.

Skadeverk

I Hegra i Stjørdal kommune ble det tidligere aldershjemmet Hegratunet, som kan være aktuelt å ta i bruk som asylmottak, natt til søndag utsatt for skadeverk

Sprinkleranlegget var tappet for vann, vasker i kjelleren var tettet slik at det ble oversvømmelse, og brannvarslere var fjernet, skriver Adresseavisen.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Politiet fikk melding om skadeverket klokka 0.28, men vet ikke hvem som står bak.

– Vi er interessert i tips om noen har sett aktivitet i området tidligere på kvelden, sier operasjonsleder Monica Ravlo i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Hegratunet skal ifølge Trønder-Avisa ha tilbudt kommunen 40 plasser for mindreårige asylsøkere.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter