Nyheter

Provokatør og mamma-aktivist Vestly suste inn for De Kristne i Kristiansand

Provokatør mot kvinnebevegelse – nå blir Lill May Vestly Partiet De Kristnes nye ansikt når partiet debuterer i Kristiansand. Tidligere miljøpolitiker er inne for partiet i Vennesla.

Debattanten Vestly sto bak to menn på listen til Partiet De Kristne (PDK) i Kristiansand. Men velgerne krysset henne inn. Det samme gjorde de med tidligere listekandidat for Miljøpartiet i Vennesla, Nancy Veronica Brennevann Solbakken.

Ved lokalvalget fikk PDK sitt lokale gjennombrudd, med representanter i seks kommuner og ett fylkesting.

– Mitt kall er å jobbe for Guds gode ordning for kjønn, ekteskap og familie, sier Vestly til avisen Norge I DAG.

Hun varsler at hun vil ha «en nullvisjon mot abort» i Kristiansand.

LES OGSÅ: Lokalt gjennombrudd for Partiet De Kristne

«Abortloven er det verste»

Vestly har markert seg som en sterk kritiker av feminisme og dagens kvinnebevegelse i norsk offentlighet. Hun omtales som «mamma-aktivist» og har gått i klinsj med likestillingskrav og angrepet det hun kaller «ekstremfeminismen».

– Abortloven er det verste. Den kjønnsnøytrale ekteskapsloven undergraver barnas behov for mor og far, lov om juridisk kjønn er også helt vanvittig, sa hun i et Vårt Land-intervju i 2017, der hun fortsatte:

– Den nye likestillings­ og diskrimineringslovens sterke rett til å gripe inn i familielivet er totalitær. Det er politikk som tar sikte på å splitte familien, og sosialistenes overstyring av livene våre.

LES OGSÅ: Lill May Vestly mener mange kristne er tause og redde for å bli latterliggjort.

Husvarm hos Oslo Symposium

Vestly har flere ganger vært taler under den kristenkonservative stormønstringen Oslo Symposium. Hun vakte oppsikt da hun entret talerstolen med en dukke i armene og sterke utfall mot feminismen.

Ved forrige stortingsvalg sto hun på PDKs lister flere steder. Men denne gangen bare som nummer tre i Kristiansand. Derfor var hun uforberedt på å havne i bystyret.

Tidligere MDG-politiker – også listeplass hos Norgespatriotene

I Vennesla blir Nancy Veronica Brennevann Solbakken partiets representant. Lastebilsjåføren Solbakken har en ganske så spesiell politisk bakgrunn:

Ved forrige valg var hun annenkandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Vennesla, og gikk inn i politikken på grunn av dyrevern.

Men Solbakken har også en annen listebakgrunn. Fædrelandsvennens nettutgave skrev i mars 2009 at Solbakken var blant to sørlendinger som var ført opp på partiet Norgespatriotenes liste i Vestfold foran stortingsvalget.

Listens mål var å stoppe ikke-vestlig innvandring til Norge. Norgespatriotene ble i praksis lagt ned etter valgfiasko med bare 183 stemmer i 2009.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter