Nyheter

Protesterer mot stenging av barnehage ved å stille til kirkevalg

Det blir to lister å velge mellom i menighetsrådsvalget i Ullern til høsten.

Det er 34 år siden forrige gang det var mer enn én valgliste ved menighetsrådsvalg i Oslo bispedømme. Striden den gang sto om riving av den gamle praktbygningen og aktivitetssenteret Schafteløkken på Frogner. Kampen i 1981 førte til utskiftning i menighetsrådet og til at Schafteløkken ble bevart.

Vil reversere nedleggelse

– Det skal vi sørge for at Knerten også blir, sier Øystein Aurlien til Vårt Land. Han er en av pådriverne for forlenget liv for den lille menighetsbarnehagen på Oslos beste vestkant.

Søndag var det årsmøte i Ullern menighet.

– Menighetsrådet viste ingen vilje til å endre på sin beslutning om nedleggelse av barnehagen. Dermed er det helt klart at det blir stilt to lister til menighetsvalget i september, sier Aurlien.

Det er engasjerte barnehageforeldre på Ullern som har bestemt seg for å stille alternativ liste for å reversere nedleggelsen av barnehagen som menigheten har drevet i 37 år.

– Et tegn på at demokratiet fungerer

Stiftsdirektør Elise Sandnes i Oslo bispedømme sier til Vårt Land at det er meget sjelden at det stilles mer enn én liste ved menighetsrådsvalg:

– De fleste steder strever de med å stille nok kandidater til én liste. Men det er en demokratisk rett å stille alternative lister. At det skjer er et tegn på at kirkedemokratiet fungerer, sier Sandnes til Vårt Land.

‘Tiden har dessverre løpt fra Knerten’

Menighetsrådslederen i Ullern, Stig Asplin, har tidligere skrevet i Vårt Land at «tiden har dessverre løpt fra Knerten»:

«Når vi nå velger å nedlegge dette tilbudet, er det fordi vi erkjenner at vi ikke er i stand til å drive barnehagen på en god og profesjonell måte, i egnede lokaler og i tråd med offentlige krav», argumenterte menighetsrådslederen.

Barnehageforkjemperne er sikre på seiere

– Vi har prøvd å vise at dette er feil. Dette kan organiseres slik at barnehagen ikke blir en økonomisk belastning for menigheten. Og bydelen er veldig positiv til å fortsette med Knerten, sier Øystein Aurlien.

– Er dere sikker på at dere klarer å få på plass en valgliste?

– Ja, og vi er sikre på at vi kommer til å få flertall for vår liste. Det blir valgkamp, og vi kommer til å sørge for gjenåpning av barnehagen og utsettelse av oppsigelsen av tre ansatte,

– Blir dette en én-saks-liste?

– Fanesaken vår er gjenåpning av Knerten barnehage. Men vi stiller liste fordi vi ønsker å engasjere oss for menigheten totalt. Blant dem som har sagt ja til å stå på listen er folk i alle aldrer og med engasjement i ulike deler av menighetens arbeid, svarer Aurlien.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter