Nyheter

Prinsedåp på TV etter protester

Sveriges Television ville droppe direktesending av dåpen til prins Nicolas. Protestene fra publikum har vært så store at de nå har snudd.

En 40-år lang tradisjon holdt på å bli brutt da Sveriges Television forrige uke gjorde det klart at de ikke ville prioritere å sende dåpen til prinsesse Madeleine og Chris O'Neills sønn prins Nicolas 10. oktober direkte, skriver NRK.

Helt siden kong Carl Gustav og dronning Silvias bryllup i 1976 har alle kongelige merkedager eller begivenheter blitt sendt direkte på tv.

LES OGSÅ: Prinsessen fikk en sønn

Dåp til folket

Men de svenske lisensbetalerne gjorde det klart de ville få med seg dåpen av prinsen.

– Mange publikummere har latt høre fra seg og vært skuffet. Vi har lyttet til dem, og kommet frem til at vi kan gjøre en fin og høytidelig, men noe mindre omfattende sending fra seremonien, sier programansvarlig for kultur og event i Sveriges Television, Clara Mannheimer til SVTs sine egne hjemmesider.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Derfor bestemte tv-kanalen seg mandag for at de likevel vil sende dåpen direkte, men i en litt enklere form enn før. De skal ha kommentatorer underveis, men uten studioverter.

En av grunnene til at SVT først bestemte å droppe dåpen, er høye kostnader i forbindelse med at de har ansvaret for å arrangere Eurovison Song contest i 2016, skriver NRK.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter