Nyheter

Prest drept i gisselaksjon i kirke i Normandie

En 86 år gammel fransk prest er drept i en gisselaksjon i en kirke nord i Frankrike. De to gisseltakerne er skutt og drept av politiet.

Gisselaksjonen fant sted i en kirke i Saint-Étienne-du-Rouvray, en forstad av Rouen i Normandie, lengst nord i Frankrike.

Ifølge franske medier tok de to gisseltakerne, som var væpnet med kniv, seg inn i kirken via en bakdør under morgenmessen. En av mennene skal ha hatt skjegg og bar et typisk muslimsk hodeplagg.

Foruten presten var to nonner og to kirkegjengere til stede. En politikilde sier at presten fikk skåret halsen over. Et annet gissel ble også stukket i halsen og er ifølge innenriksdepartementet i Frankrike livstruende såret.

Nonne varslet politiet

En nonne greide å rømme og fikk varslet politiet, som kom til stedet etter kort tid.

Ifølge nettavisen paris-normandie.fr ble det avfyrt flere skudd under politiaksjonen, og politiet bekrefter at begge gisseltakerne er drept.

Politiet opplyser at aksjonen var over rundt 40 minutter etter at de ble varslet.

Det er ikke kjent hvem gisseltakerne er, eller hva som var motivet bak aksjonen. Flere medier skriver at de to av ukjente årsaker kom ut på trappen foran kirken og at de der ble skutt og drept av politiet.

Hollande til Normandie

Både Frankrikes president François Hollande og innenriksminister Bernard Cazeneuve er på vei til Saint-Étienne-du-Rouvray.

Statsminister Manuel Valls sier han er sjokkert over «det barbarisk angrepet på en kirke». På Twitter sier han at hele Frankrike og alle katolikker er blitt såret i dag.

«Vi står samme», skriver statsministeren.

Beredskapen er høy i Frankrike etter terroraksjonen i Nice for bare to uker siden. Der ble 84 mennesker drept da en lastebil pløyde seg vei inn i folkemengden som hadde samlet seg på Promenade des Anglais for å se på fyrverkeriet på nasjonaldagen.

###

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter