Nyheter

Politisønn siktet for å ha satt fyr på tre kirker i sørstatene

Sønnen til en politimann er pågrepet og siktet for å ha satt fyr på tre kirker i den amerikanske delstaten Louisiana. Faren bidro til at sønnen ble pågrepet.

Bilde 1 av 2

Den 21 år gamle mannen er siktet for brannstiftelse i og rundt Opelousas, en by med 16.000 innbyggere, der de siste kirkebrannene vekket minner fra borgerrettighetskampen i området på 50- og 60-tallet.

– Lokalmiljøet er trygt igjen. Vi er overbevist om at vi har personen som er ansvarlig for disse tragiske forbrytelsene, sier Louisianas brannsjef Butch Browning.

LES MER: Tre kirkebranner på ti dager ryster svarte menigheter

Hatkrim-etterforskning

Politiet vet foreløpig ikke noe om motivet bak brannene, men FBI har åpnet hatkrim-etterforskning, ettersom mesteparten av kirkegjengerne i de tre kirkene er svarte. Vårt Land har tidligere omtalt saken.

Den første brannen fant sted i Port Barre i forrige måned. Noen dager etter sto to kirker i Opelousas i brann. Kirkene, som er over 100 år gamle, var tomme.

Den siktede er sønn av en politimann som selv tilrettela for sønnens pågripelse etter å ha blitt gjort kjent med etterforskningen. Faren visste ingenting om sønnens angivelige handlinger, ifølge politiet.

Minner om vond tid

Louisianas guvernør John Bel Edwards sier kirkebrannene er spesielt sørgelige fordi de minner om en vond fortid definert av frykt og redsler.

21-åringen har ikke hatt noe kriminelt rulleblad. En venn beskriver ham som en innadvendt dyreelsker og dyktig musiker som aldri har vist hat mot noen rase. En musiker som hørte om brannene før pågripelsen, lurte på om de var inspirert av kirkebranner i Norge, og sier han ble overrasket da han fikk vite om pågripelsen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter