LES OGSÅ: Geir Jørgen Bekkevold skal gå i Pride

Unnskyldningen kommer i forbindelse med et Pride-seminar fredag, på Prideukens åpningsdag.

– Politiet har siden slutten av april i år planlagt en samling for politiansatte, politistudenter og inviterte gjester, hvor vi ønsker å be homofile om unnskyldning for den urett og trakassering mange ble utsatt for, og for den frykt politiet var med på å skape og bygge opp under, heter det i en pressemelding.

LES OGSÅ: USAs ambassader får ikke heise regnbueflagget

Under arrangementet på politihuset i Oslo fredag holder forfatter og aktivist Karen-Christine «Kim» Friele foredrag. I tillegg blir det innlegg fra blant andre avdelingsdirektør Kristin Kvigne i Politidirektoratet og konstituert politimester Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt.

– Politiet vil under åpningen anerkjenne at det er blitt begått feil gjennom historien, at vi er et annet politi i dag og at vi har mange læringspunkter. Læringen er spesielt knyttet opp mot transpersoner og LHBTQI-mennesker som har med seg andre kulturer enn den norske. Begge disse gruppene er utsatt for hatkriminalitet, skriver Oslo politidistrikt.

LES OGSÅ: Tyskland vil ha slutt på «kurering» av homofile

Under Oslo Pride skal politiet være synlig, og de deltar med stand i Pride park fra 19. til 22. juni. I tillegg deltar politiet i paraden under parolen «Ett politi – for alle».

LES OGSÅ: KRIK vil si nei til homofilt samliv