Rabbinaren er i 60-åra og blir av politiet mistenkt for alvorlege lovbrot, mellom anna seksuelt misbruk av både kvinner og barn, melder avisa Haaretz og BBC. Mannen held til i eit ultra-ortodokst strok i Jerusalem.

Politiet skriv i ei kunngjering at dei mistenkjer han for å drive eit «lukka fellesskap» der 50 kvinner og ei gruppe barn blei haldne isolerte frå familiane sine, og for å «arbeide under slaveliknande kår».

Dreiv eit teologisk seminar

– Me veit at han tok pengane deira og held dei der mot sin vilje, seier polititalsmann Micky Rosenfeld til nyhendebyrået Associated Press.

Mannen blei arrestert måndag saman med åtte kvinner som skal ha samarbeidd med han. Offisielt dreiv rabbinaren eit teologisk seminar i Jerusalem.

Kvinne gjekk til politiet

Politiet gjekk til arrestasjon av den religiøse leiaren etter at ei kvinne som hadde studert ved seminaret melde frå om kva ho hadde opplevd, skriv avisa. Før pågripinga måndag hadde politiet etterforska saka i to månader, skriv ynetnews.com.

Rabbinaren blei også arrestert i 2015, men blei sett fri fordi kvinner som budde saman med han vitna til hans fordel, skriv Haaretz.

Nektar for alt

Avisa opplyser at mannens forsvarar fortel at rabbinaren nektar for alle skuldingar – og at kvinna som gjekk til politiet gjorde så fordi det var konfliktar mellom kvinnene på seminaret og familiane deira.

Ein domstol i Jerusalem har avgjort at mannen skal varetektsfengslast fram til tysdag. To av kvinnene er også plasserte i varetekt då politiet mistenkjer dei for å samarbeide med rabbinaren.

LES MEIR

Kan miste jødisk flertall i Jerusalem