Nyheter

Pinseråd ikke lenger ønsket

Pinsebevegelsens Daniel Egeli ble hentet inn for å veilede Sentermenigheten. Nå er han ute.

– Etter medlemsmøtet 18. ­august ønsket ikke Raymond Urne å ha meg med videre, sier Daniel Egeli som er regionleder for Pinsebevegelsen i Oslo og Akershus.

I vår ble han hentet inn for å være veileder og tilsynsmann under opprydnings- og forsoningsprosessen. Sentermenigheten ble innlemmet i Pinse­bevegelsen i 2014.

– Ønsket du å bidra videre?

– Jeg har hatt et ønske om å bidra til at menigheten skulle finne en best mulig vei, både for pastorene og medlemmene. Så må jeg bare forholde meg til at våre måter å tenke prosess og løsningsalternativer stod for langt unna hverandre, og at jeg nå ikke lenger er en del av prosessen, sier han.

– Sitter med nøklene

Sentermenigheten ble en del av Pinsebevegelsen i 2014, til tross for flere advarsler. Hver menighet i Pinsebevegelsen er et selvstendig trossamfunn. Derfor har Lederrådet i Pinsebevegelsen ingen makt til å gripe inn i menighetslivet. Lederrådet kan derimot ekskludere menigheter fra bevegelsen.

– Det er ikke tvil om at slik styreformen er nå, så sitter Raymond med nøklene. Det valget han tar må han ta ansvar for og så får vi forholde oss til det i etterkant. Jeg ønsker ikke å forskuttere hva Pinsebevegelsen gjør, sier Egeli.

– Har du noen tro på løsning?

– Mitt klare inntrykk er at hvis det ikke skjer en del viktige og til dels store endringer, vil det få konsekvenser for hvem som vil være med videre. Det handler om tillit og opplevelse av gjensidig respekt, sier han.

LES OGSÅ: Full krig i menighetens styre

– Oppgitt

Egeli har vært ­delaktig i å få på plass en ­arbeidsgruppe som skulle legge­ fram forslag for veien videre. Mette Røed, som var en av dem som ble valgt inn i arbeidsgruppa, forteller at de gjennom møtene opparbeidet respekt for hverandre, til tross for stor uenighet.

– Vi opplever at vi har mistet en god støttespiller. Han hjalp oss til å tenke at vi skulle se hverandre i øynene etter prosessen og derfor måtte arbeide konstruktivt og ryddig. Jeg er ganske oppgitt når han ikke lenger er ønsket av Raymond, sier Mette Røed.

LES OGSÅ: Kaller homo-kjærlighet for 'heslig'

– Dobbeltrolle

Hovedpastor i Sentermenigheten, Raymond Urne, forteller at arbeids­gruppens ene forslag om at ­Sentermenigheten skulle innlemmes i Filadelfiakirken i Oslo, er ­årsaken til at Egeli ikke lenger er engasjert som rådgiver.

– Når situasjonen nå er at vi har en fraksjon i menigheten som ønsker at Sentermenigheten skal overtas av Filadelfia­kirken i Oslo, hvor Daniel er pastor, havner han i en dobbeltrolle som gjør at han ikke kan fungere i rollen som rådgiver, skriver Urne i en e-post til Vårt Land.

LES OGSÅ: Laber interesse for Modum Bad og Norges Kristne Råds møte om usunt lederskap

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter