Religion

Pinseprofil enstemmig innstilt som ny baptistgeneral

Hovedstyret i Det Norsk Baptistsamfunn har enstemmig innstilt Bjørn Bjørnø som ny generalsekretær i kirkesamfunnet.

Av Stein Gudvangen, Kristelig Pressekontor (KPK)

Baptistsamfunnet melder at valget av ny generalsekretær etter Terje Aadne (64) finner sted på landsmøtet i Ålesund 5.-7. juni. Aadne har vært generalsekretær siden 2010.

Bjørn Bjørnø: – En stor ære

– Jeg ser det som en stor ære og glede at hovedstyret for Det Norske Baptistsamfunn fremmer meg som deres kandidat til å være generalsekretær i Baptistsamfunnet, sier Bjørn Bjørnø i en kommentar til baptist.no.

Han understreker at det er landsmøtet som fatter det endelige vedtak et om ansettelse. Hovedstyret har ikke innstilt flere kandidater til stillingen.

Pinsevenn

Bjørnø har blant annet 17 år bak seg i Pinsebevegelsens ytremisjonsarbeid. Han var i 11 år generalsekretær i Pinsemisjonen.

Baptistsamfunnet kjenner han ikke fra innsiden, og hans «utenfrablikk» brukes som en del av begrunnelsen for Baptistsamfunnets innstilling av ham. Hvis han blir valgt på landsmøtet til sommeren, blir han den første generalsekretæren som ikke har vært engasjert i Baptistsamfunnet tidligere.

Det understrekes imidlertid at relasjonene mellom Pinsebevegelsen og Baptistsamfunnet er «tette og gode». De to frikirkesamfunnene samarbeider blant annet om Høyskolen for Teologi og Ledelse (HTL) som er lokalisert i Holtekilen hvor Baptistsamfunnet inntil for kort tid siden hadde sitt hovedkvarter.

Bjørn Bjørnø har også i mange år vært pastor i Pinsebevegelsen. Han er i ferd med å fullføre en mastergrad på MF Vitenskapelig Høyskole og er i tillegg i et engasjement som pastor i Pinsekirken på Nesodden.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion