Kirke

Pinsebevegelsens sommerstevner blir digitale. Andre venter med å avlyse, men ser mørkt på sommeren

Mens Pinsebevegelsen har avgjort at ingen sommerstevner skal arrangeres fysisk, venter andre aktører på nye retningslinjer fra myndighetene. Flere ser likevel mørkt på sommeren.

– Vi flytter flere stevner over på digitale plattformer i sommer. Barn, unge og voksne skal få en god pakke av forkynnelse og musikk de kan følge fra hytta, båten eller sofakroken hjemme, sier Øystein Gjerme, leder for Pinsebevegelsen i Norge i en pressemelding.

I fjor deltok om lag 4500 personer på Pinsebevegelsens sommerstevner på Hedmarktoppen i Hamar. Av hensyn til faren for koronasmitte, er det bestemt at Sommerstevnet, Barnas Sommerfestival og Ufestivalen løses på annet vis i sommer.

– Vi har gjennom flere uker nå høstet gode erfaringer med digitale gudstjenester, konserter og søndagskole. Vi tar med oss disse gode erfaringene inn i stevnesommeren, som et alternativ til at vi ikke kan møtes fysisk i store grupper, sier Gjerme.

LES OGSÅ: KRIK avlyser alle ungdomsleirer i sommer

Har avlyst arrangementene

Myndighetenes forbud mot idretts- og kulturarrangementer med grupper på mer enn fem personer gjelder frem til 15. juni. Selv om mange kristne sommerstevner skulle arrangeres etter denne datoen, har flere valgt å avlyse allerede.

Nylig varslet KRIK at deres ungdomsleirer ikke blir gjennomført. Det samme gjelder Misjonskirkens sommerstevne Liv & Vekst og Den Luthersk Evangeliske Frikirkes sommerstevne Visjon.

Sommerstevnet til Troens Bevis i Sarons Dal har utsatt avgjørelsen sin til 1. juni, forteller daglig leder Sten Sørensen.

– Vi kommer til å følge myndighetenes råd, men vil være de siste som gir opp, sier Sørensen.

Normalt ville de ventet mellom 6000 og 7000 besøkende gjennom stevneuken. Siden sommerstevnet arrangeres i misjonsorganisasjonens egen hall, kan de utsette avgjørelsen.

– Vi har ingen langsiktige avtaler vi må si opp og kan gå inn på kort varsel for å arrangere. Derfor kan vi vente med avgjørelsen, sier Sørensen.

– Er du optimistisk?

– Troen sier sa, men hodet sier nei. Det kan være at vi heller må arrangere et stevne til høsten, sier Sørensen.

Venter på nye bestemmelser

Oase-bevegelsens sommerstevne i Fredrikstad samler omtrent 5000 deltakere hvert år og skal etter planen arrangeres i fra 7. til 12. juli. Siden myndighetene har sagt at nye retningslinjer for festivaler vil komme i begynnelsen av mai, har Oase-ledelsen valgt å vente på dette før de bestemmer seg.

– Vi har innstilt oss på at det ikke blir noe arrangement, men har ikke tatt noen endelig avgjørelse, sier daglig leder Eivind Arnevåg.

– Hva skal til for at det blir gjennomført?

– Det er et godt spørsmål. Vi kan ikke ha festival for barn og ungdom med smittevernstiltak, og mange eldre vil i så fall ikke komme. Det er nok 90 prosent sjanse for at vi avlyser, sier Arnevåg.

Også ungdomsfestivalen Skjærgårds Music & Mission venter på nye bestemmelser fra myndighetene. Etter planen skal festivalen arrangeres fra 30. juni til 5. juli.

– Siden alle festivaler frem til 15. juli blir avlyst, og vår festival bare er to uker etter dette, er det naturlig for oss å tenke alternativt. Vi vil uansett tilby noe til publikummet vårt, muligens digitalt. Men foreløpig holder vi døra åpen for at det kan bli mulig å gjennomføre, sier festivalsjef Roar K. Eikli.

Arrangerer digitale sommerstevner

I Pinsebevegelsen understreker de at sommerstevnene ikke avlyses, men blir flyttet til digitale plattformer. Geir og Linn Byberg, som er ledere for Sommerstevnet med Barnas sommerfestival og Tenfestivalen på Hedmarktoppen, forteller at de vil sette sammen en god pakke for både voksne og barn.

– Vi tror at dette kan gi mulighet for langt flere til å følge stevnene våre, sier Geir Byberg.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke