Nyheter

Pernilla vant fram – kommunen vraker bønneforbud

Tidligere i år anga Pernilla Franklin seg selv etter at kommunen hun jobber for, Bromölla, innførte bønneforbud i arbeidstida. Nå går kommunen tilbake på avgjørelsen.

Det er dagen.se som omtaler saken.

I juli trykket Vårt Land en artikkel fra svenske Dagen om Pernilla Franklin som anga seg selv til Bromölla kommune etter at kommunen hun jobber for gjorde et vedtak om at kommunale ansatte ikke kunne be i arbeidstiden.

Kommunen er styrt av Sverigedemokraterna, og kommunestyret gjorde vedtaket i vår.

Endrer vedtaket

Saken fikk mye oppmerksomhet etter at barnevernssosionom Franklin kritiserte vedtaket og anmeldte seg selv. Hun mener det er åpenbart at forbudet var rettet mot muslimer, og ønsket å vise solidaritet.

Franklin uttalte til Dagen at hun ofte følte behov for å søke støtte fra Gud på jobb.

Nå har kommunen sendt ut nye anvisninger, der de tydeliggjør at «en stille bønn» og at å sende «en tanke» til sin guddom kan innlemmes i arbeidsdagen. Så lenge det ikke påvirker arbeidet eller kollegene.

De fastslår også at nærmeste sjef skal bidra til konstruktive løsninger i dialog med ansatte som ønsker bønnestunder. HR-strateg Linnéa Lundin ved personanlheten i kommunen sier det for eksempel går an å bidra til at den ansatte kan ta mange små pauser i stedet for én lang, ifølge dagen.se.

Fått støtte

Franklin sier til Dagen at hun har fått mye støtte etter at hun gikk ut og fortalte om at hun hadde anmeldt seg selv. Men hun har også fått kritikk. Enkelte har påstått at hun har drevet skittkasting mot egen arbeidsgiver. Hun er ansatt som sosionom i Bromölla kommune.

Franklin har ikke fått noe formelt svar på sin melding av seg selv til kommunen, utover at hun har fått beskjed om å henvende seg til sin nærmeste leder.

Diskrimineringsombudet i Sverige har innledet granskning av kommunen etter vedtaket, men ikke kommet med noen uttalelse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter