Nyheter

Paven maner til samling mot terror

Strenge sikkerhetstiltak i Roma under nyttårsmessen.

Bilde 1 av 4

Pave Frans ber folk bekjempe strømmen av elendighet, urettferdighet og vold i verden ved å overvinne likegyldigheten til menneskers lidelser.

– Vi spør oss hvor lenge menneskelig ondskap skal fortsette å så vold og hat i vår verden og ramme uskyldige ofre. Vi er vitne til at horder av menn, kvinner og barn flykter fra krig, sult og forfølgelse – villige til å risikere livet bare for å kunne møte respekt for sine grunnleggende rettigheter, sa paven.

Streng sikkerhet

Sikkerhetstiltakene var strenge da paven holdt sin messe for fred i Peterskirken første nyttårsdag.

Rundt 10.000 besøkende måtte gå gjennom grundig sikkerhetskontroll for å delta i Frans' første messe i år.

I sin preken ba pave Frans også tilhørerne om å nedkjempe det han kaller en «strøm av elendighet». Det må gjøres ved å «bygge en enda mer rettferdig og broderlig verden, en verden hvor hvert menneske og hver skapning kan leve i fred, i harmoni med Guds opprinnelige skaperverk».

LES OGSÅ: Norske Anders like ved skudd-dramaet nyttårsdag

– Gjenfødes

På nyttårsdagen feirer Den katolske kirke festdagen som markerer Maria som kvinnen som fødte Gud, også kalt Høytiden for Guds hellige mor Maria. Kirken markerer dessuten 1. januar som verdens fredsdag.

– La oss gjenfødes, la oss overvinne likegyldigheten som hindrer solidaritet og legge bak oss den falske nøytraliteten som forhindrer deling, sa pave Frans.

LES OGSÅ: Tredoblet muslimhat

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter