Nyheter

Paven: – En form for folkemord i Midtøsten

Pave Frans krever slutt på det han kaller «en form for folkemord» mot kristne i Midtøsten.

– I dag er vi forferdet over hvordan vår brødre og søstre i Midtøsten og andre steder i verden blir forfulgt, torturert og drept for deres tro på Jesus, sa paven da han besøkte Bolivia torsdag.


Paven har også tidligere uttrykt bekymring for kristnes situasjon i land som Syria og Irak, der ekstremistgruppen IS har tvunget folk til å konvertere til islam.
– I denne tredje verdenskrig, som utspiller seg stykkevis, og som vi nå opplever, foregår det en form for folkemord. Det må ta slutt, sa han.

Ba urfolk om tilgivelse

Pave Frans er for tiden på en åtte dagers reise i Latin-Amerika. Han benyttet sjansen til å beklage forbrytelsene som den katolske kirken begikk mot urfolk under koloniseringen av Amerika.

– Noen vil helt riktig si at «når paven snakker om kolonialisme, så overser han handlingene til kirken». Jeg sier dette til dere med anger: Mange store synder ble begått mot urfolk i Amerika i Guds navn, sa paven til en forsamling i Bolivia torsdag.

– Jeg ber dere ydmykt om tilgivelse, ikke bare for krenkelsene fra kirken selv, men også for forbrytelsene som ble begått mot urfolk under den såkalte erobringen av Amerika, sier han.

78-åringen, som er fra Argentina, besøker Latin-Amerika for første gang siden han ble pave.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter