Nyheter

Paven ber om tverreligiøs dialog mot terrorisme

Pave Frans sier under et besøk i Kenya at dialog mellom religioner i Afrika er nødvendig for å lære unge at vold i Guds navn er uberettiget.

Pave Frans er på et seks dager langt besøk i Afrika, og i Nairobi ledet han torsdag en gigantisk utendørsmesse på universitetsområdet. Han oppfordret unge til å stå imot prøvelser skapt av en kultur av materialisme og apati, samt til å bygge et mer rettferdig samfunn.

– Altfor ofte blir unge mennesker radikalisert i religionens navn for å så splid og frykt, sa paven i et møte med 25 religiøse ledere før messen.

LES OGSÅ: Paven til Afrika for å bygge bro mellom kristne og muslimer

Han la til at tverreligiøs dialog ikke er noe ekstra eller valgfritt, men en nødvendighet. Å skape bru mellom muslimer og kristne er et av hovedtemaene under pavens besøk på kontinentet. Under messen oppfordret han også katolikker til å avstå fra vold i nære relasjoner og abort.

– Vi er kallet til å stå imot praksiser som frembringer arroganse i menn, skader eller nedverdiger kvinner, og som truer livet til de uskyldige ufødte, sa paven i sin preken.

LES OGSÅ: Pave Frans møter Irans president

Det er anslått at én million tilhørere møtte opp for å høre paven under messen, som er det største arrangementet under turen. Den videre reisen går til Uganda og Den sentralafrikanske republikk.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter