Nyheter

Pause i bomdramaet – Ropstad tilbake i valgkamp på Sørlandet

Kveldsmøtet hos statsministeren satte ikke fart i bomforhandlingene – Kjell Ingolf Ropstad bruker tiden på velgerne i Agder.

Det hersker taushet i apparatene i både Venstre og KrF etter møtet i statsministerboligen sent onsdag kveld. Det vakte oppsikt at Frp-leder Siv Jensen ikke ville være tilstede på møtet.

Etter oppbruddet i 22.30-tiden fikk KrF-lederen en natts søvn før han satte seg på flyet for å gjenoppta møteøkter og velgertreff på Sørlandet. Torsdag formiddag var han eksempelvis på Birkeland sykehjem.

LES OGSÅ: Krisemøte mellom regjeringstoppene onsdag kveld - uten Frp

I KrF-apparatet er det oppgitthet over at bompengekrisen nå fortrenger viktige valgoppdrag. Eksempelvis var det ventet rundt 300 deltakere på et møte Ropstad skulle delta på i Vennesla onsdag kveld.

Ventelig drar han til Oslo igjen på ettermiddagen i dag. Også Venstre-leder Trine Skei Grande og statsminister Erna Solberg har annet program frem mot ettermiddagen. Nye møter på toppnivå med statsminister Erna Solberg – med eller uten Siv Jensen kan rent praktisk skje først sent på dagen.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: «Regjeringen knaker i sammenføyningene»

Men det er trolig løpende kontakt mellom nøkkelpersoner dagen igjennom. Møtet hos statsministeren ble avviklet uten rådgiverkorps – slik noen av budsjettmøtene under dramaet høsten 2016. Da handlet det noen ganger om å snakke om posisjoner enn å finne teknikk som kunne løse floker.

Det øker spekulasjoner blant enkelte om at Venstres tydelige melding samme dag om at partiet ikke viker på nullvekstmål og det partiet kaller «påfyll» av trafikk i byene, har vedlikeholdt steile fronter.

Venstres «godtepose»

Venstre fremstiller den nye posisjonen etter gårsdagens gruppemøte som en ny skisse. Finanstalsmenn og parlamentariske nestleder, Abid Q. Raja, omtalte det etterpå som «en godtepose» til de andre.

Den nye skissen fra Venstre innbar også et nytt nei til det opplegget som Frp vraket i helgen. KrF har for sin del aldri behandlet noen skisse og sier nå hverken ja eller nei til den.

Nøkkelen ligger i toppen

Derfor uttrykker sentrale Venstre-folk også torsdag at de er usikre på hva som blir KrFs endelige vei i bestrebelsene på en løsning på bomkrisen. Det hersker usikkerhet om hvor sterkt de har Kjell Ingolf Ropstads parti på laget.

Selv om andre sentrale KrF-politikere også er koblet på dramaet for å løse bomknipen, tegnes et bilde både i Venstre og KrF av at det er partilederne som sitter med nøkkelen. Også til innblikk i hva som egentlig skjer i dramaet.

LES OGSÅ: Splittes om KrFs veivalg ved bomkrise

Taust fra Solbergs apparat

Fra statsministerens kontor er det ifølge NTB taust om den videre samtaleprosessen som Erna Solberg sitter med nøkkelen til.

– Vi kommer ikke til å kommentere prosess eller eventuelle møter, uttaler Solbergs statssekretær Rune Alstadsæter (H).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter