Nyheter

– Paris-terror var fortjent straff

Rabbiner peker på Europas ansvar for Holocaust.

Mens mange religiøse ledere fordømmer terrorangrepene i Paris, som til nå har kostet 129 mennesker livet, river den israelske rabbineren Dov Lior av plasteret på såret som knapt har startet å gro:

– De ondskapsfulle i det blodstenkte Europa fortjener det for det de gjorde mot vårt folk for 70 år siden, kommenterer Lior.

Han mener terrorangrepene i Paris er en fortjent straff for europeerne og deres unnfallenhet i samband med Holocaust; Hitler-Tysklands folkemord på seks millioner jøder, forteller den israelske nettavisen Walla!.

Lior er sjefrabbiner i den israelske bosetningen Kiryat Arba utenfor Hebron på Vestbredden, og han er kjent for sine høyreekstreme synspunkter, melder NTB.

Uttalelsen falt under begravelsen til to bosettere som ble skutt fra en forbipasserende bil sør for Hebron fredag.

Dov Lior har tidligere vært pågrepet av israelsk politi, anklaget for oppfordring til vold mot palestinere, men han er aldri dømt for dette.

LES MER: Skarp krangel om religion etter terror

Svensk hyllest

En annen hyllest kommer fra Sverige. Her oppfordrer jihadister til nye blodbad, skriver Aftonbladet.

En 30 år gammel mann kaller angrepene i Paris «den vakre hevnen» og kritiserer muslimer som fordømmer terror, melder NTB.

– Det er i Allahs navn, skriver han på Facebook.

Tidligere har han lastet opp bilder og filmer på nettet der han poserer med automatvåpen og oppfordrer svensker til å slutte seg til Den islamske staten (IS), skriver Aftonbladet.

LES MER: IS bygger sitt imperium med sosiale medier

Bomber sivile

En annen jihadist, en 25 år gammel mann, skriver på sin Facebook-side:

– Hvis François Hollande bomber muslimene i Syria, kommer vi til å bombe hans sivile. Hvis Vladimir Putin gjør det mot våre barn og kvinner, kommer krigen til å bli ført i hans gater, skriver 25-åringen, som fortsetter:

– Dere kriger mot Syria og Irak kun for å drepe våre sivile. Ved Allah kommer vi til å skyte dere sivile som fugler, uansett hvor dere befinner dere, skriver 25-åringen, som ifølge avisen har sluttet seg til IS i Syria.

LES OGSÅ: Hele Vårt Lands dekning av terroren i Paris finner du her.

25-åringen er blant de nærmere 300 personene som har reist fra Sverige til Syria.

Ifølge det svenske sikkerhetspolitiet Säpos sjef Anders Thornberg ser man alvorlig på forherligelsen av terror. Det kan dessuten være ulovlig, legger han til overfor SVT.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter