Nyheter

Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene

Nylig ble det kjent at tekster i nye palestinske skolebøker forherliger hellig krig. Nå har endringer i pensumet allerede blitt gjort, ifølge norsk UD.

I nye pensumbøker lærer palestinske barn at martyrdød og hellig krig er «det viktigste i livet», ifølge Aftenposten.

Skolebøkene har blitt møtt med kraftig kritikk, av blant annet både FN og EU. Sistnevnte skal granske innholdet i pensumbøkene.

Anniken Huitfeldt (Ap) ba i forrige uke utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) om å redegjøre for hva regjeringen har gjort siden de ble kjent med innholdet i bøkene.

I sitt svar skriver Søreide at hun tok opp det palestinske skolepensumet med Palestinas president Mahmoud Abbas da han besøkte Norge i september. Abbas fortalte at det har blitt iverksatt en gjennomgang av det nye pensumet

– I norske myndigheters kontakt med den palestinske selvstyremyndigheten i etterkant har det blitt bekreftet at komiteens arbeid pågår og at enkelte endringer i pensumet har skjedd og vil skje parallelt med dette, skriver Søreide.

Norge økte i år den årlige støtten til palestinske utdanningsmyndigheter fra 40 til 55 millioner kroner, som primært går til infrastruktur som bygging og renovasjon av skoler. Flere har tatt til orde for å fryse eller kutte støtten fram til pensumet er endret tilstrekkelig.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter