Ifølge den israelske hærledelsen ble det avfyrt rundt 90 raketter fra Gaza lørdag morgen, blant annet mot byene Ashkelon og Ashdod.

Mange av rakettene ble skutt ned av det israelske rakettforsvaret, men en kvinne i 50-årene ble alvorlig skadd da en rakett traff en skolebygning i Kiryat Gat, nær Ashkelon, skriver Haaretz.

Israelske kampfly gikk raskt på vingene og angrep det forsvarsledelsen betegner som to utskytningsramper for raketter på Gazastripen.

Protester

En 22 år gammel palestiner, Imad Nasser, ble ifølge sykehuskilder drept og fire sivile palestinere ble såret i angrepet. Det er ikke kjent om Nasser tilhørte en militant gruppe.

Fredag ble fire palestinere drept, to av dem ubevæpnede demonstranter som deltok i protester nær grensegjerdet mot Israel.

Over 50 andre palestinere ble såret da israelske soldater åpnet ild mot demonstranter fredag, blant dem en helsearbeider.

Mange drept

To Hamas-medlemmer ble også drept i et israelsk flyangrep mot en Hamas-stilling. Angrepet skjedde etter at to israelske soldater fikk lettere til moderate skader da de ble truffet av skudd avfyrt fra den palestinske enklaven.

Over 200 palestinere er skutt og drept av israelske soldater og over 6.000 er såret under protester langs grensegjerdet siden de ukentlige fredagsprotestene begynte i mars i fjor. Én israelsk soldat som voktet gjerdet, er drept.

Fredagens opptrapping kom samtidig med at Hamas-ledere satt i samtaler i Egypt, som mekler med mål om å spikre en avtale som kan sikre varig ro langs grensa. Hamas krever at Israel letter på blokaden.