Kirke

Overgangsfiguren

Det Norske Misjonsselskap (NMS) er i disse dager på jakt etter ny generalsekretær. Per Ivar Johansen (60) skal bidra til en smidig overgang mellom sin nåværende og framtidige sjef.

– Hvorfor har du tatt imot denne utfordringen?

– Jeg mener at jeg på en positiv måte kan bidra til kontinuitet i en overgangsfase i NMS. Jeg har et ønske om å bygge bro mellom den historie vi er et resultat av og fremtidige målsettinger som diskuteres.

– Hva blir den viktigste oppgaven?

– Det handler primært om å være samtalepartner og medspiller i representasjonsoppgaver og andre utfordringer hvor generalsekretær har behov for assistanse. Samtidig er dette et slags backup-verv som innebærer å måtte fungere som generalsekretær i en eventuell vakanseperiode eller når generalsekretær av andre grunner er fraværende.

Har møtt de fleste ansatte

– Hva gleder du deg mest til?

– Å bidra til en smidig overgang mellom nåværende og fremtidig generalsekretær.

– Hvilke erfaringer har du som gjør deg skikket til jobben?

– Mine erfaringer i NMS spenner fra ordinær misjonærtjeneste til det å stå i ulike lederstillinger i organisasjonen, både på misjonsfelt og i hovedadministrasjonen. Mye har handlet om koordineringsansvar og representantoppgaver for deler av vårt arbeid (Afrika, Europa og Midt-Østen/Pakistan), men også om personal- og administrasjonsledelse, fagforeningsarbeid samt ulike verv i nasjonale og internasjonale styrer og komiteer. Gjennom de siste års ansvar som personalleder, har jeg også lært mer om arbeidet i Norge, og møtt de aller fleste ansatte samt mange frivillige medarbeidere i regionene.

– Hva er det beste du har opplevd?

– Å bli far og bestefar har vært store opplevelser.

Inspirert av tysk landsbyprest

– Hva gjør du helst i fritiden?

– Med hensyn til fysisk fostring og uteliv, står sykling og turgåing øverst på listen. Når det gjelder hjemmeliv koser jeg meg mest med kreativ virksomhet som matlaging, snekring, oppussing og hagearbeid.

– Hvilken bok vil du anbefale utenom Bibelen?

– Boken jeg nok har lest flest ganger er en gammel og liten sak med tittelen «Alt for ingenting» av J. de Liefde. Denne enkle fortellingen om en ung prests arbeid i en tysk landsbymenighet, har dybder hva angår teologi, filosofi og livsvisdom, og har gjentatte ganger fått meg til å reflektere over eget liv og egen tjeneste.

– Hva er ditt favorittbibelvers?

– Vanskelig spørsmål. Men jeg velger å ta fram det verset som jeg har på en lapp på kontoret og som jeg i alle fall ønsker skal være en utfordring i både arbeid og privatliv. Det handler om Ordspr. 3,27: «Når det står i din makt å gjøre det gode, skal du ikke holde det tilbake fra den som har rett på det».

Synger av full hals

– Hva er din favorittsang/salme?

– Den strofen jeg kanskje synger oftest og alltid av full hals, er nok gudstjenesteliturgiens «Hellig, hellig, hellig, er Herren Sebaot. Hele jorden ar full av hans herlighet. Ære være Gud!»

– Nevn en person som har betydd mye for deg.

– Selv om det høres klisjéaktig ut, må svaret være Jesus. Både fordi det er vanskelig å peke på én nålevende person fremfor en annen, og fordi Jesus har betydd mye for både grunnleggende veivalg i livet og små og store valg i hverdagslivet.

LES MER OM NMS:

---

Nytt om navn

  • I denne spalten blir vi kjent med mennesker som har fått nye oppgaver i Kirke-Norge
  • I dag: Per Ivar Johansen (60), gift, to barn og to barnebarn
  • Starer som assisterende generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap 1. november. Vervet har en åremålsperiode på ett år.
  • Funksjonen som assisterende generalsekretær i NMS er et verv som tillegges en av avdelingslederne i organisasjonen.
  • Vet du om noen vi burde intervjue? Send en e-post til religion@vl.no

---

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke