Nyheter

Over halve Kirkemøtet inntok talerstolen i homofili-debatten

60 personer tegnet seg på talelisten.

TRONDHEIM: I en tidvis skarp debatt på Kirkemøtet lørdag ble det tilløp til humring da ordstyrer Dag Landmark leste opp alle navnene på dem som hadde meldt seg for å holde innlegg.

LES MER: Fortsetter å kjempe mot flertallet i vigselssaken

Avviste å utsette saken

Kirkerådets sekretariat opplyser til Vårt Land at listen bestod av 60 navn da strek var satt for å tegne seg. Det betyr at mer enn halvparten av Kirkemøtets 116 delegater ønsket å si noe fra talerstolen. I tillegg ble det fremført en rekke replikker til de ordinære innleggene.

Møtedagen startet med at delegatene stemte over et forslag om å utrede saken videre og derfor utsette spørsmålet om likekjønnet vigsel. Dette forslaget ble nedstemt, da bare 31 av 114 fremmøtte ga sin tilslutning.

TRYGVE W. JORDHEIM OM HOMOFILISTRIDEN: Kompromissets time er kommet

Kjente argumenter fra begge fløyer

– Denne saken er kommet til et punkt hvor vi ser for oss at vi tar et langt steg i en retning. Jeg vil rette en stor takk til komiteen som har gjort et godt arbeid, sa biskop Helga Haugland Byfuglien fra talerstolen.

Der kom ingen direkte overraskende utspill fra talerstolen, og profilerte debattanter fra begge fløyer preget ordskiftet med kjente argumenter.

GRAFIKK: Alt om Kirkemøtets medlemmer

Innføres i januar 2017

Avvisningen av mindretallets utsettelsesforslag innebærer at det nå ser ut til å gå slik det var spådd på forhånd – at Kirkemøtet mandag vil vedta at det skal innføres en liturgi for vigsel av personer av samme kjønn. Denne vil trolig ble endelig vedtatt neste gang Kirkemøtet samles, det vil si i januar 2017.

HISTORISK GJENNOMGANG: Kirkens homofilistrid fra 1992 og fram til kirkevalget 2015

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter