Nyheter

Over 850 norske speidere til verdensleir i Japan

Mandag satt de første norske speiderne seg på flyet med kurs mot Japan. Sammen med 35.000 andre fra 147 land skal 855 norske speidere fra hele landet på leir utenfor byen Yamaguchi.

– Dette er den største norske deltakelsen på en verdensspeiderleir noen gang. Det deltar speidere fra samtlige norske fylker, sier Inger Johanne Sæterbakk, presseansvarlig for den norske delegasjonen som skal til Japan.

Polarhistorie

Deltakerne på verdensjamboreen kommer både fra Norges speiderforbund og KFUK-KFUM-speiderne. De har forberedt seg til leiren i to år. Reise til Japan gjør de sammen med speidertropper på 18 satt sammen for anledningen. Hver tropp har fått navn etter polarhelter og har speidere og ledere fra begge forbund og hele landet.

LES OGSÅ: Får speiderlov både med og uten Gud

– Vi kommer til å vise fram den norske polarhistorien gjennom aktiviteter og særpreg i hele leiruka. Vi valgte dette særpreget fordi det viser den sterke friluftslivstradisjonen vi har i speiderbevegelsen i Norge, og i det norske samfunnet generelt, sier Hans Eide, leder for de norske deltakerne.

Mens speiding i Norge som oftest forbindes med friluftsliv, vil ikke det prege verdensspeiderleiren på samme måte.

– Mange av aktivitetene på internasjonale leire er annerledes enn det vi er vant til i Norge. Mye handler om internasjonal solidaritet, kulturutveksling og å lære mer om det landet vi er i, sier Eide.

LES OGSÅ: Vil droppe Gud i Speiderloven

70-årsmarkeringer

Det er i år 70 år siden amerikanerne slapp atombombene over Hiroshima og Nagasaki. Speiderleiren ligger bare to timer fra Hiroshima, og de norske speiderne skal besøke byen før leiren starter 28. juli.

Under markeringen på årsdagen 6. august kommer en speider fra hver av deltakerlandene til å delta. Fra Norge deltar Erik Steinsbu Wasberg (17) fra Oslo, mens Ingrid Margrethe Belsvik (15) fra Hemne i Sør-Trøndelag deltar på en tilsvarende markering i Nagasaki

De fleste av deltakerne på verdensspeiderleiren er mellom 14 og 18 år.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter