Nyheter

– Oslo skal være raus

Raymond Johansen vil ta imot flere homofile flyktninger.

– Du ønsker at Oslo skal ta imot flere homofile flyktninger fra Syria. Hvorfor det, Raymond Johansen?

– Det er veldig viktig å si at jeg ønsker å ta inn disse innenfor den kvoten Oslo allerede skal ta. Når det er sagt, er det ingen tvil om at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner er veldig hardt rammet av krigen i Syria. Veldig mange blir forlatt av sine egne mens de er på flukt, og er dermed i en ekstremt vanskelig situasjon, humanitært og menneskelig.

– Tror du det er lettere å integrere homofile i Oslo enn andre steder i landet?

– Ja, vi vet at også homofile i Norge reiser inn til storbyen fordi de blir lettere tolerert der. Oslo skal være en raus og inkluderende by med plass til alle.

– Hvordan vil dette fungere i praksis?

– De som er utsatt for seksuell forfølgelse har allerede et beskyttelsesbehov i asyllovgivingen. Men om noen rekker opp handa og sier at de er homofile, vet jeg ikke. I Norge har vi lang tradisjon for å hente de mest sårbare, som kvinner og funksjonshemmede, så dette bør også være mulig å få til.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Dette utspillet kom under Oslo Pride. Er det valgflesk?

– Det var naturlig å snakke om det der, siden jeg var invitert dit. Men jeg tror ikke dette er kontroversielt. Hvis det er praktisk gjennomførbart, tror jeg at de andre partiene vil være enige.

– Hva vil du ha mer av i norsk politikk?

– Vi må ha flere ideologiske debatter som tydeliggjør konsekvensene av de valgene vi tar. Når det foreslås privatiseringer og konkurranseutsettelser, vil vi på sikt få et annet samfunn, men denne debatten tar vi ikke.

– Er du flink til det selv?

– Jeg prøver, men politikken blir ofte enkeltutspill. Folk blir bombardert med de ulike utspillene hele tiden, og da blir det vanskelig å se retningen. Det er litt sånn mediene opererer og kanskje vi politikere også. Du må ta veldig mye Møllers tran for å nå igjennom.

– Hva er det rareste du har hørt om deg selv?

– Jeg fikk høre at det hadde gått et rykte om at jeg hadde konvertert til islam.

– Men det ryktet kan du avkrefte?

– Ja. Jeg er nok ingen konvertitt.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter