Nyheter

Oslo Pride splittet bispedømmerådet

Oslo bispedømmeråd oppfordrer menighetene til å delta på LHBT-festival. Nestlederen og biskopen stemte imot vedtaket.

– Det har vært uenighet i rådet. LHBT og vigsel av likekjønnede par har vært et stridt spørsmål i kirken i mange år. Slik er det fremdeles, sier Gard Sandaker-Nielsen, leder av Oslo bispedømmeråd til osloby.no.

Bispedømmerådet vedtok fredag 11. mars et tredelt forslag som fremmer likestilling av lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT):

MIN TRO: Slik ble homofiles plass i kirken kampsaken til Gard Sandaker-Nielsen

Oslo Pride

«Oslo bispedømmeråd støtter arbeidet for at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner skal bli anerkjent og ha like rettigheter som resten av befolkningen, både i kirken og samfunnet for øvrig».

«Oslo bispedømmeråd vil likebehandle lesbiske, homofile, bifile og transpersoner på linje med andre søkere ved ansettelser. Alle som ønsker å arbeide i bispedømmet, oppfordres til å søke ledige stillinger».

«Oslo bispedømmeråd oppfordrer menigheter i bispedømmet til å engasjere seg og synliggjøre Den norske kirkes tilstedeværelse under årets Oslo Pride».

LES MER: Ortodoks prest angrer på at han har vært «homoskeptiker»

Uenighet i rådet

Vedtaket ble gjort med åtte mot tre stemmer. Spesielt det siste punktet om deltakelse i Oslo Pride, en kulturfestival som skal synliggjøre skeiv kultur og bidra til økt aksept og respekt, ble diskutert.

– Både jeg og de andre som stemte imot er skeptiske til oppfordringene om å delta på Oslo Pride som noen av oss synes representerer verdier og en seksualisert kultur som vi er kritiske til, sier nestleder i Oslo bispedømmeråd, Harald Hegstad til osloby.no.

Også biskop Ole Christian Kvarme sier til avisen at han ikke kan stille seg bak vedtaket.

LES MER: «Teologien må erkjenne at sex egentlig dreier seg om Gud»

Ønsker velkommen

Enkeltmenigheter og ledere fra Den norske kirke i Oslo bispedømme har også tidligere markert seg under Oslo Pride. Leder for LLH Oslo og Akershus, Hans Heen Sikkeland, er ønsker kirken velkommen til festivalen.

– Oslo kommune uttaler ofte at de ønsker en mer åpen og raus by. For å få til det må man også ha med bispedømmet som evner å ta mangfoldet på alvor. Vi gleder oss til å ha dem med på festivalen i juni, sier Sikkeland til osloby.no.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter