Nyheter

Oslo KrF utenfor Aps rekkevidde

Selv om Ap lager lokketoner, ser ikke KrF for seg noe byrådssamarbeid.

– Jeg ser ikke for meg noen forpliktende samarbeidsavtale med et nytt byråd. Men KrF vil opptre konstruktivt, slik vi alltid har gjort i opposisjon, sier KrFs Oslo-topp, Erik Lunde.

Stadig flere steder inngår Ap og KrF overraskende maktavtaler. I går overrasket Ap og sentrum med å la KrF få fylkesordførervervet i Rogaland. I Bergen blir byrådssamarbeid mellom Ap og KrF virkelighet.

Flere aviser melder at Aps Raymond Johansen har planer om å inkludere KrF i samarbeidet.

– Har du fått noen invitasjon fra Raymond Johansen?

– Jeg kommer nok til å ha en prat med Raymond. Det er naturlig at han hører hva de politiske gruppelederne tenker om situasjonen. Men det er ikke naturlig at han innleder noen forhandlinger med oss, vi sitter jo i et annet byråd, svarer KrFs Lunde.

LES OGSÅ: Valgforsker overrasket over at KrF gjorde et så dårlig valg

Venstre-bom

Venstre i Oslo stenger uansett døren for byrådssamarbeid med Ap. Ikke en gang i teorien vil det være mulig.

Men førstekandidat Guri Melby utelukker ikke sak-til-sak-samarbeid med et mindretallsbyråd fra Ap. Det kan trolig bli enden på visa for KrF også, i følge kilder Vårt Land har snakket med.

– KrF og Venstre har alltid utgjort en sentrumsblokk i Oslo. Vårt mål er å være dette i fortsettelsen også, forklarer Lunde.

LES OGSÅ: Surt tap for KrF – manglet 33 stemmer

Rød sperre

Om KrFs enmannsgruppe kobles til et Ap-ledet styre, vil samarbeidet i praksis inkludere opprørspartiet Rødt. Slikt anses uspiselig i Oslo KrF.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Om alle forsøk på å bygge et nytt byrådssamarbeid i Oslo ryker, vil ikke KrF stille opp for en løsning?

– Vi får snakke om alle slike eventualiteter dersom de faktisk inntreffer. KrF vil i alle fall ikke bidra til kaos, svarer Lunde.

LES OGSÅ: Start-smell for De Kristne

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter