Nyheter

Oppfordret sokneprest til å beklage Facebook-kommentar

Biskop Halvor Nordhaug mener det var uklokt å sette spørsmålstegn ved om man skulle anmelde kvinnen som slo den lesbiske presten Hanne Marie Pedersen-Eriksen.

Bilde 1 av 3

«Ifølge kristen tro så gjelder fortsatt regelen: «om noen slår deg på ene siden, så vend det andre til!». Å anmelde slik oppførsel er ikke den eneste og beste vei», skrev sokneprest i Fusa, Einar Ekis Ekerhovd på Facebook.

Innlegget var en kommentar til at den åpent lesbiske presten Hanne Marie Pedersen-Eriksen ble angrepet av en kvinne i forrige uke. Kvinnen sa at Pedersen-Eriksen «var en skam for kirken» og slo henne i ansiktet.

LES OGSÅ: – Burde vendt det andre kinnet til

«Uklok kommentar»

Biskop Halvor Nordhaug ble gjort kjent med innlegget fredag kveld. Han synes kommentaren til Ekerhovd er «uklok».

– Dette ordet fra Bergprekenen bør ikke brukes på den måten Ekerhovd gjør. Det er ord den enkelte kristne kan bruke på seg selv når man møter urett. Det er alltid et handlingsalternativ å ikke ta til motmæle, men velge å lide urett. Men man skal aldri kritisere andre for at de da velger å hevde det som er deres selvfølgelige rett, nemlig å anmelde forholdet, sier Nordhaug til Vårt Land.

– Så du mener dette er feil bruk av skriftstedet?

– Ja, jeg mener det. Det er åpenbart at man ikke kan lage en allmen etisk regel av ordet om å snu det andre kinnet til. Det ville jo åpne for generell voldsbruk og overgrep.

I Bergprekenen, som står i Matteusevageliet kapittel 5-7, står det:

«Dere har hørt det er sagt: «Øye for øye og tann for tann». Men jeg sier dere: Sett dere ikke til motverge mot den som gjør ondt mot dere. Om noen slår deg på høyre kinn, så vend også det andre til».

LES OGSÅ: Slått i ansiktet fordi hun er lesbisk prest

Oppfordret til å beklage

Nordhaug sier at han oppfordret Ekerhovd til å beklage uttalelsen, og lørdag formiddag la Ekerhovd ut en beklagelse på sin Facebook-side.

«Det ble mye oppmerksomhet rundt min deling av prest Hanne-Marie Pedersen-Eriksen sin anmeldelse av overgrep. Min intensjon var å løfte fram et alternativ. Jeg er fult ut klar over at jeg ikke har noen rett til å klandre henne for å ha gjort det hun gjorde. Ser at det kan oppfattes slik, og det vil jeg beklage», skriver Ekerhovd.

– Så nå legger du saken død, Nordhaug?

– Jeg er glad for at han kom med den beklagelsen, og det blir ikke noe mer om dette fra min side, sier biskopen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter