Nyheter

Ønsker Jusnes som ny biskop

Sør-Hålogaland bispedømmeråd gjør som grasrota: De ber Kirkerådet utnevne Ann-Helen Fjelstad Jusnes til biskop.

Sør-Hålogaland bispedømmeråd har satt opp de tre gjenværende bispekandidatene i prioritert rekkefølge. Øverst står Ann-Helen Fjelstad Jusnes, prost i Lofoten, som også kom best ut av den såkalte grasrotavstemningen i bispedømmet.

På andreplass står bymisjonsprest Kari Veiteberg, og til slutt ordfører/sokneprest Rolf Steffensen.

KOMMENTAR: Kirkerådet slipper kinkig bispevalg

Kirkerådet bestemmer til slutt

Jusnes fikk 7 førstestemmer, Steffensen fikk 3, mens Veiteberg fikk 1. I kampen om andreplassen på lista fikk imidlertid Veiteberg én stemme mer enn Steffensen.

Det er Kirkerådet som foretar tilsettingen av den nye biskopen i Sør-Hålogaland. Det skjer på møtet i Bodø 16.-18. september.

LES MER: Grasrotkandidaten til finaleheatet

Tre biskoper utnevnt av «kirken selv»

Innen 1. september skal de 12 biskopene i Den norske kirke gi sine begrunnede uttalelser om hvem de mener er best skikket til å bli ny biskop i nord.

Fram til mai 2012 ble biskopene­ i Den norske kirke utnevnt i statsråd. Kirkerådet har hittil utnevnt tre biskoper: Stein Reinertsen i Agder og Telemark, Per Arne Dahl i Tunsberg og Olav Øygard i Nord-Hålogaland.

LES MER: Ann-Helen Fjeldstad Jusnes: – Vi kan ikke tegne de partipolitiske løsningene

Forventninger om kvinnelig biskop

Kirkerådet har fått en del kritikk, særlig fordi ingen kvinne så langt er utnevnt av «kirken selv». De fleste spekulasjoner går derfor i retning av at den nye biskopen i Sør-Hålogaland blir en kvinne.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter