Nyheter

Odd Asbjørn Nybø er ny formann i ImF

Indremisjonsforbundets generalforsamling valgte Odd Asbjørn Nybø til ny formann.

Nybø fikk 95 av stemmene på ImFs generalforsamling og vant dermed over Gabriel Pollestad som fikk 82 stemmer.

Av de to kandidatene var Nybø den mest kritiske til Den norske kirke (Dnk) etter vigselsvedtaket på kirkemøtet i april. Han er medlem av ImF Trossamfunn som ble opprettet for åtte år siden, mens Pollestad fortsatt er medlem i Dnk.

– ImF har ei viktig rolle. Når den norske kirka nå har sviktet, må ImF stå klar til å føre videre det som kirka har gitt opp. Vi må invitere inn til ImF Trossamfunn både den store medlemsmassen på bedehusene våre og mennesker som har hatt sitt hjem i Den norske kirke og som nå er på leting etter et alternativ, sa Nybø til Sambåndet før valget.

Nybø overtar rollen som formann etter Sverre Dag Ljønes som har hatt vervet i sju år og dermed ikke kan sitte lengre.

Ikke generasjonsskifte

Med sine 64 år er Nybø nesten 20 år eldre enn motkandidaten Pollestad som er 45. Dette ble fremhevet av kretsleder for ImF-Rogaland, Torgeir Lauvås, da han talte for Pollestad.

– Jeg tror vi trenger et generasjonsskifte i arbeidet, og Gabriel er nesten 20 år yngre enn den andre kandidaten. Gabriel brenner for kortreist misjon, indremisjon. Han er engasjert overfor naboer og i diakonalt arbeid. Han er traust, men også utrolig endringsvilling, og det trengs i vår organisasjon, sa Lauvås, ifølge Sambåndet.

Forsamlingsbygging

Av de som talte for Nybø ble blant annet forsamlingsbygging og engasjementet for ImF trossamfunn trukket frem.

– For meg er forsamlingsbygging blitt viktig. Odd Asbjørn Nybø er veldig tydelig. Han vil satse på forsamlingsbygging, og det tenker jeg er veldig viktig. Derfor anbefaler jeg han, sa Willy Landro, styreformann for ImF Midthordland.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter