Nyheter

Obama: – Afrika er i bevegelse

Gründere kan gi håp og skape vekst i Afrika, sa USAs president Barack Obama på en konferanse i Kenyas hovedstad Nairobi.

Obama, som er den første amerikanske presidenten som besøker Kenya, talte under konferansen Global Entrepreneurship Summit lørdag.

Han hilste tilhørerne på swahili og uttrykte stor tro på Afrikas framtid.

– Jeg har ønsket å være her, for Afrika er i bevegelse. Afrika er en av de raskest voksende regionene i verden. Det er vidunderlig å være tilbake i Kenya, sa Obama til applaus fra salen.

LES OGSÅ: Forandring

Alternativ

Den amerikanske presidenten mener gründere kan bidra til å skape vekst og forhindre fattigdom i de afrikanske landene.

– Folk blir løftet ut av fattigdom, inntektene øker, middelklassen vokser og unge mennesker som dere, utnytter teknologi for å endre måten Afrika gjør forretninger på, sa Obama, som også understreket betydningen av å bekjempe korrupsjon og etablere et fungerende rettssystem.

Videre sa han at entreprenørskap kan være et positivt alternativ til voldelige ideologier og skillelinjer som kan oppstå dersom unge mennesker ikke har håp for fremtiden.

Sikkerhet

Presidenten skal under sitt besøk også drøfte sikkerhet og kampen mot terror, samt spørsmål som gjelder demokrati og menneskerettigheter, blant annet behandlingen av homofile i Afrika, med sin kenyanske kollega, president Uhuru Kenyatta.

Den amerikanske ambassaden har advart om at entreprenørkonferansen kunne være et terrormål, men Kenyatta, som delte scene med Obama, sa at konferansen viste en annen side av Afrika enn vold og fortvilelse.

– Historien om afrikansk fortvilelse stemmer ikke, den har aldri gjort det. La verden vite at Afrika er klar til å gjøre forretninger, sa han.

Obama ankom Kenya fredag, og startet sin rundreise i Afrika med familiemiddag med sin stebestemor, sin søster og andre kenyanske slektninger i Nairobi.

Sikkerheten er på topp under besøket i Kenya som en rekke ganger de siste årene er rammet av angrep fra den somaliske jihadistbevegelsen al-Shabaab. Et av de verste var angrepet på kjøpesenteret Westlake i Nairobi i 2013 da 67 mennesker ble drept.

LES OGSÅ: Hver fjerde fange er amerikaner

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter