Nyheter

Nytt million-underslag i Hamar bispedømme

En mangeårig betrodd ansatt medarbeider i Hamar bispedømmer er er anmeldt og siktet.

Mannen er ansatt i et kirkelig fellesråd i Vestoppland. Saken kommer opp kort tid etter at en tidligere kirkeverge i Østerdal ble tiltalt for millionunderslag fra kirkekassa.

– Utro tjenere også i kirken

Stiftsdirektør Siv S. Birkeland i Hamar bispedømme kommenterer dette slik til Oppland Arbeiderblad:

– Det finnes utro tjenere også i kirken. Og vi er tydelig på at alle slike saker skal politianmeldes. Så vi er fornøyd med at er politianmeldt og etterforskes, sier hun.

Mannen i Vestoppland som nå er siktet for underslag, har erkjent straffskyld for bedrageri, opplyser politiet. Det var ved en gjennomgang av regnskapet for 2014 at mistanken ble rettet mot vedkommende.

– Vi overleverte ganske umiddelbart til politiet det vi mente var dokumentasjon på underslag, sier lederen i fellesrådet i den aktuelle kommunen, til Oppland Arbeiderblad.

LES OGSÅ: Politiet tiltaler kirkeverge for underslag

Flere år tilbake

Etter dette startet fellesrådet gjennomgang av tidligere års regnskaper. De mener å ha funnet uregelmessigheter flere år tilbake.

Hvor mange år, ønsker ikke lederen å konkretisere. Men samlet sett er han mistenkt for å ha underslått millionbeløp, får avisen bekreftet.

Lederen av fellesrådet opplyser at det i det alt vesentlige er kommunalt overførte midler som er borte.

Den siktede personen i Vestoppland har hatt en kontorstilling ved kirkevergens kontor i den aktuelle kommunen. Vedkommende sluttet flere måneder før mistanken om underslag ble rettet mot ham.

LES OGSÅ: Kirkesvindelen når nye høyder

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kirkeverge tiltalt for underslag

For en måneds tid siden ble det kjent at en tidligere kirkeverge i Østerdal, som også er en del av Hamar bispedømme, var tiltalt for underslag.

I tiltalen heter det at han sørget for betaling for tjenester som opprettelse og vedlikehold av gravmonumenter, kopiering og trykking av salmer og utleie av kirkelokaler og tjenestebil.

Pengene ble satt inn på en konto som han selv hadde opprettet uten det kirkelige fellesrådets kunnskap.

Politiet har tidligere opplyst til VG at de påståtte underslagene blant annet omfattes av kollekt samlet inn under gudstjenester og pengegaver fra privatpersoner. Det samlede beløpet lyder ifølge tiltalen på nesten 1,75 millioner kroner.

LES OGSÅ: Betanien leter etter skjult formue

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter